Έρχονται μεταγραφές στον Παναιτωλικό

Ο νέος προπονητής έχει πιάσει δουλειά, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, οπότε ο Παναιτωλικός έχει μπει σε τροχιά μεταγραφών για τα καλά. Μάλιστα μέσα από  την ΠΑΕ δεν το κρύβουν ότι περιμένουν άμεσα να συμφωνήσουν ποδοσφαιριστές με τους οποίους έγιναν  επαφές και αναμένουν καταφατικές απαντήσεις.

Ένα συμπέρασμα επίσης είναι ότι και φέτος θα γίνουν προσθήκες προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, κυρίως λόγω οικονομικών αφού τότε πέφτουν αρκετά τα κασέ. Στον αντίποδα το άδειο ρόστερ σε κομβικές θέσεις όπως αυτές των κεντρικών χαφ – κυρίως με επιθετικές αρετές- επιβάλει να γίνουν κάποιες κινήσεις γρήγορα. Η προσθήκη του Ντάνι Μπεχαράνο κάλυψε μία θέση, αλλά δεν φτάνει και αυτές τις μέρες αναμένονταν η «εικόνα» του Πόντες αναφορικά με τον Ρουσκουγιέδα. Εάν αποφανθεί ότι είναι ποδοσφαιριστής στα στάνταρς που θέλει, δεν θα υπάρξει μεγάλη βιασύνη για τους υπόλοιπους χαφ του άξονα, και τουλάχιστον  ενός ακόμα στα άκρα.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι επίσης ένας «πονοκέφαλος» κι όσο δεν υπάρχει «αχτίδα» από τον Ράφαελ οι άνθρωποι του Παναιτωλικού πρέπει να έχουν εναλλακτικές λύσεις. Μάλιστα πρέπει να επιδιώξουν να βρουν αντικαταστάτη μεγάλων δυνατοτήτων, καθώς ο Πόντες θεωρεί πως ο τρίτος τερματοφύλακας πρέπει να είναι από την ομάδα Κ20, να αγωνίζεται εκεί συνεχώς κι όταν χρειαστεί να πάρει θέση αναπληρωματικού στον πάγκο. Έτσι το δίδυμο που θα προορίζεται για τα ματς πρέπει να είναι απόλυτα αξιόπιστο και αναζητείται γκολκίπερ καλύτερος του Στεφανάκου.  Οι πιθανότητες για επιστροφή του Ράφαελ συνεχίζουν να είναι λίγες, αλλά από τον Παναιτωλικό τον περιμένουν γνωρίζοντας πως εάν  πει ξανά το «ναι» φεύγει ένας… πονοκέφαλος.

Στην άμυνα υπάρχει λιγότερο άγχος, διότι βρίσκονται στο ρόστερ παίκτες για τις θέσεις αυτές και παράλληλα τα κόστη είναι χαμηλότερα. Ίσως, δε, οι αμέσως επόμενες μεταγραφικές κινήσεις να αφορούν αριστερό ακραίο αμυντικό και κεντρικό αμυντικό. Πάντως για το κέντρο της άμυνας υπάρχει επίσης αναμονή του Ετζενγκέλε. Για το αριστερό άκρο εκτός του Λυκογιάννη το ενδιαφέρον στράφηκε στον πιο έμπειρο και με περισσότερες παραστάσεις, Νίκο Καράμπελα (φωτο). Ο 30χρονος Έλληνας  θέλει να φύγει από τη Λεβάντε στην οποία μετακόμισε το 2012, ενώ στη χώρα μας έπαιξε στον  Πανηλειακό, στον Αρη και στην ΑΕΚ, έχοντας μια συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδας. Βέβαια υπολογίζεται πάντα και ο Κέβιν που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο.

Στο μεταξύ χθες το απόγευμα πληροφορηθήκαμε πως έχει γίνει η επεξεργασία του νέου πλάνου για τα εισιτήρια Διαρκείας, αλλά δεν ανακοινώνεται τίποτα ακόμα διότι εκκρεμούν ορισμένες λεπτομέρειες, που ίσως διαφοροποιήσουν   αρκετά πράγματα.

Επίσης υπάρχει μια πληροφορία ότι ο Γιάννης Λίτσας,  που αποτελεί ένα απ’ τα παλαιότερα μέλη της Διοίκησης Κωστούλα και βρίσκεται στον στενό διοικητικό κύκλο του, σκοπεύει να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο. Βέβαια για  κάτι ανάλογο είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του αρκετές φορές και στο παρελθόν, χωρίς τελικά να το πραγματοποιήσει.

Γιώργος Παπαϊωάννου