«Φοβήθηκε» την Ευρώπη

Ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού, Λιονέλ Πόντες, έδωσε μία ακόμα μίνι – συνέντευξη στην ιστοσελίδα gazzetta.gr στην οποία έθεσε ως στόχο της ομάδας την πρώτη εξάδα, αποφεύγοντας έτσι να μιλήσει για σαφή στόχο κατάκτησης μιας θέσης στην πεντάδα, που μεταφράζεται σε συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε συγκεκριμένα: «Στόχος μου είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να οδηγήσουμε τον Παναιτωλικό στις έξι κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος». Αξιοσημείωτη η αναφορά του στα τμήματα υποδομής και την πρόθεσή του να δώσει βαρύτητα στις μικρές ηλικίες: «Στόχος μας είναι να χτίσουμε κάτι καλό για τον σύλλογο. Να τον βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο και να τον βοηθήσουμε να αναπτυχθεί. Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην ομάδα Νέων του συλλόγου προκειμένου να προωθήσουμε ταλέντα στην πρώτη ομάδα. Οι νέοι παίκτες θα πάρουν ευκαιρία. Θέλουμε να μεγαλώσουμε τον Παναιτωλικό και θα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Στη αρχή των απαντήσεών του θέλησε να είναι πιο… ήπιος στο γεγονός ότι δίσταζε να αποφασίσει τη συνεργασία με τον Παναιτωλικό και ότι χρειάστηκε να προσπαθήσει… λίγο παραπάνω η Διοίκηση της ομάδας για να τον πείσει. Ωστόσο και σ’ αυτή την τοποθέτησή του, αυτό απορρέει. Σε άλλη ερώτηση είπε ότι έχει επαφές με τον Ζοζέ Πεσέιρο, όμως δεν συζήτησε μαζί του την πρόταση του Παναιτωλικού, όπως έκανε με τον Σάντος.

Στο Καρπενήσι

Όπως φαίνεται η προετοιμασία των κυανοκίτρινων θα γίνει και φέτος στο Καρπενήσι. Ο δε Πόντες φέρεατι να έδωσε την συγκατάθεσή του, παρότι βρίσκεται πια στην Πορτογαλία. Είναι φυσικό, πάντως, με την μεταγραφική δραστηριότητα να ανεβάζει το «θερμόμετρο» να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους της ΠΑΕ για τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν.
Οι άνθρωποι της ΠΑΕ φαίνεται να έχουν κρυφές ελπίδες για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ετζενγκέλε και τον Ράφαελ, καθότι και ο Πόντες έδωσε το «πράσινο» φως για την περίπτωση που κάποιος από τους δύο (ή και οι δύο) είναι θετικός να συνεχίσει την ομάδα. Θεοδωρίδης, Φωτάκης, Λαζάρ και Άλβες δεν ήταν στα πλάνα και ούτε ο Πόντες έχει εκφραστεί καταφατικά στο να συνεχίσουν, ενώ ο για το Μορένο πολλά θα εξαρτηθούν από τους διαθέσιμους (σε καλή τιμή) φορ της ξένης αγοράς.

Με 16 ομάδες η διετία

Η ΕΠΟ απέρριψε την πρόταση του Γιώργου Μποροβήλου για διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ με 14 ομάδες από την σαιζόν 2016-17. Στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε για τις επόμενες δύο Αγωνιστικές περιόδους το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά με 16 ομάδες.

Ακόμη συζητήθηκε και το θέμα των ομάδων που έχουν οφειλές σε ποδοσφαιριστές και προπονητές, αλλά τα παιχνίδια τους γίνονται κανονικά. Όπως αποφασίστηκε τα ματς αυτών των ομάδων θα διεξάγονται κανονικά (όπως μέχρι τώρα) με τη διαφορά ότι αν υπάρχουν οφειλές θα τους αφαιρούνται βαθμοί . Εντούτοις υπάρχει και «παράθυρο», διότι αν η ομάδα αποδείξει πως πλήρωσε τα χρέη της θα παίρνει τους βαθμούς που θα της έχουν αφαιρεθεί. Αυτό στην πράξη μπορεί να μετατραπεί σε τραγέλαφο και να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως, διότι έτσι δίνεται η δυνατότητα να μεταβάλλεται συνεχώς η βαθμολογική συγκομιδή και κατάταξη μιας ομάδας, οπότε οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα ξέρουν πόσους βαθμούς χρειάζονται για να πετύχουν το στόχο τους.

Επίσης αποφασίστηκε ότι ένας μέτοχος ή μέλος της Δοίκησης μιας ομάδας που διαλύθηκε δεν θα μπορεί να αναλάβει άλλη ομάδα ή να πάρει μετοχές ομάδας άλλης Κατηγορίας.

Γιώργος Παπαϊωάννου