Υπάρχει πλέον πίεση

Υπάρχει πλέον πίεση
Προς τα έξω βγαίνει η εικόνα πως οι άνθρωποι του Παναιτωλικού εξετάζουν με την… ησυχία τους τις επιλογές που έχουν στο ζήτημα του προπονητή, χωρίς η πραγματικότητα να είναι ακριβώς αυτή. Διότι υπάρχει χρόνος ακόμα, αλλά όχι άφθονος κι άπαντες στην ΠΑΕ συνειδητοποιούν πως δεν πρέπει να χαθεί κι αυτή η εβδομάδα.

Όπως μάλιστα απορρέει δεν περίμεναν να υπάρξει τέτοια καθυστέρηση σε προπονητές από το εξωτερικό, όταν εγκατέλειπαν προσύμφωνα που είχαν γίνει στην Ελλάδα (Ουζουνίδης). Μια σειρά από θέματα επιτάσσουν να υπάρξει προπονητής πριν το τέλος της εβδομάδας ώστε να «τρέξουν» πιο ομαλά και χωρίς βεβιασμένες κινήσεις. Τις τελευταίες μέρες αυτό έχει συζητηθεί ιδιαίτερα, με παράδειγμα την περίπτωση του 2012 που ο προπονητής επιλέχθηκε αργά κι όλα ξεκίνησαν με πίεση.

Η προετοιμασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τέλη Ιουνίου και δεν αποτελεί ενδεδειγμένη λύση να μετατεθεί για αργότερα, καθότι το πρωτάθλημα ξεκινά μέσα στον Αύγουστο. Αυτός ο χρονικός ορίζοντας επιβάλλει να υπάρξει ευχέρεια χρόνου στο νέο προπονητή, πολύ περισσότερο αν είναι ξένος, ώστε να ταξινομήσει τις προτεραιότητες και τις απαιτούμενες ενέργειες από την δική του πλευρά. Εξάλλου θα χρειαστεί μεταγραφική ενίσχυση, υπάρχουν παίκτες στα «σκαριά» και δεν μπορούν να προχωρήσουν οι περιπτώσεις αυτές χωρίς την – τυπική έστω – συγκατάθεση του νέου προπονητή. Ο Ντάνι Μπεχαράνο αποκτήθηκε κατ΄εξαίρεση υπό την «απειλή» του Κόπα Αμέρικα και το ενδεχόμενο να δεχθεί στη συνέχεια δελεαστικές προτάσεις. Ο Μπάμπης Λυκογιάννης, όπως αναφέραμε και προ ημερών, φαίνεται να έχει συμφωνήσει σε όλα – γεγονός που αναφέρουν κι άλλα ρεπορτάζ από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή και του Ολυμπιακού. Προφανώς δεν είναι ο μόνος…

Το όνομα του 42χρονου Πορτογάλου προπονητή, Λεονέλ Πόντες (φωτο), βρίσκεται στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες, από την ΠΑΕ δεν το αρνούνται – άλλωστε απ’ το Αγρίνιο «βγήκε» το όνομα – αλλά δεν είναι και πεπεισμένοι πως αποτελεί την καλύτερη περίπτωση. Δεν έχει δουλέψει πολύ ως πρώτος προπονητής και το πρόσφατο πέρασμά του από την Μαριτίμο δεν ήταν το ενθαρρυντικότερο, οπότε οι ιθύνοντες του Παναιτωλικού διστάζουν να πάρουν το ρίσκο και την ευθύνη μιας επιλογής που ενδεχομένως αποδειχθεί αποτυχημένη. Μ’ αυτά τα δεδομένα και παρά την επιδίωξη των τελευταίων ημερών για τεχνικό από το εξωτερικό, η λύση από την εγχώρια αγορά κερδίζει συνεχώς πόντους.

Το ρόστερ
Για την ώρα στον Παναιτωλικό υπάρχουν δεκατρείς παίκτες από πέρσι, με τον Κουρομάνο που αναμένεται να ανανεώσει δεκατέσσερις. Από αυτούς Κάπελ έκανε τις περισσότερες (31) συμμετοχές και ακολουθούν οι Κέβιν (26), Μπεχαράνο (24), Μαλεζάς (25), Κούσας (21), Κουτρομάνος (20), Βιγιαφάνιες (19), Μύγας (19), Στεφανάκος (7), Ρουσκουσέδα (10), Βασιλείου (11), Παπουτσογιαννόπουλος (6), Μήλιος (2), Κωνσταντινόπουλος (0), Κολοβούρης (0). Φυσικά και ο νεοαποκτηθείς Ντάνι Μπεχαράνο.