Μπεχαράνο ο δεύτερος

Παρότι το ζήτημα του προπονητή είναι το πρωτεύον για τον Παναιτωλικό στην επιφάνεια ήλθε ένας ποδοσφαιριστής που θα μετακομίσει στο Αγρίνιο σε λίγο καιρό. Ο 21χρονος μέσος Ντάνι Μπεχαράνο. Όσο για το θέμα του προπονητή όλα είναι πιθανά…

Ο Ντάνι Μπεχαράνο γεννήθηκε 03/01/1994 έχει ύψος 1,82 μ. και 9 διεθνείς συμμετοχές. Θεωρείται «εξαρο-οκτάρι»- ανήκει στην Οριέντε Πετρολέρο και προφανέστατα είναι η κίνηση του Παναιτωλικού ως «απάντηση» στην αποχώρηση του Γοδόι, αν και ο Βολιβιανός φέρεται να έχει περισσότερες επιθετικές αρετές. Οι ιστοσελίδες στις οποίες δόθηκε αρχικά η είδηση τον ανέφεραν ως αδελφό του Ντιέγκο Μπεχαράνο που εδώ κι ένα χρόνο παίζει στον Παναιτωλικό. Αν και δεν είναι το σπουδαιότερο η συγγένεια των δύο Μπεχαράνο, μάλλον πρόκειται για ξαδέλφια. Ο πρόεδρος της Οριέντε Πετρολέρο, Ερνέστο Κίκο Αλβαρες, είπε πως ο παίκτης έχει κλείσει στον Παναιτωλικό και μεταξύ άλλων η μέχρι τώρα ομάδα του θα δικαιούται ποσοστό μεταπώλησης περίπου 20%. Υπάρχει δε η πληροφορία πως ο δεύτερος Μπεχαράνο θα υπογράψει (όπως και ο πρώτος) συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Ο Ντάνι είναι επίσης διεθνής με την Βολιβία και υπολογίζεται για το επερχόμενο Κόπα Αμέρικα. Αντίθετα ο Ντιέγκο, που αναχώρησε με την ίδια προοπτική για τη χώρα του, κρίθηκε ανέτοιμος και «κόπηκε» από το Εθνικό συγκρότημα.

Περί προπονητή

Η είδηση για κάποιους Έλληνες προπονητές, ότι είναι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Μάκη Χάβου δεν… ήχησε καλά στα αυτιά των φιλάθλων και προφανώς στην ΠΑΕ πήραν το μήνυμα. Μετά τον Πετράκη που ανανέωσε στα Γιάννενα, το ίδιο συνέβη και με τον Ουζουνίδη που παραμένει στον Πανιώνιο. Πάντως οι δικές μας πληροφορίες επιμένουν πως είχε υπάρξει προφορική συμφωνία του Θρακιώτη τεχνικού με τον Παναιτωλικό, η οποία χάλασε μέχρι νεοτέρας.

Από την πλευρά της ΠΑΕ δίνεται η εντύπωση πως κινείται πλέον στο εξωτερικό, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και διαρροές ότι ο επόμενος προπονητής είναι ήδη «κλεισμένος». Κάπως έτσι γίνεται πιο θολό το τοπίο κι έχει σημασία το γεγονός ότι με την απομάκρυνση του Χάβου από τον επίσημο Παναιτωλικό ελέχθη σε πολλούς ρεπόρτερς πως η ανακοίνωση προπονητή θα γίνει σύντομα. Με αυτό δεδομένο καθίσταται σαφές πως υπήρξε συμφωνία που δεν προχώρησε σε συνεργασία.

Ναι μεν, αλλά…

Με έναν πολύ εύστροφο τρόπο η ΠΑΕ Παναιτωλικός στην ουσία διακωμωδεί την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να ανακαλέσει τις δηλώσεις της μέσω ανακοίνωσης την 5η Απριλίου. Έτσι με νέα της ανακοίνωση η Διοίκηση του Παναιτωλικού, «ανακαλεί» τα όσα τότε ανέφερε και τα… επαναλαμβάνει ξανά!

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Με απόφασή της η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κηρύσσει την ομάδα Παναιτωλικός πειθαρχικά ελεγκτέα, της επιβάλλει χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ και την υποχρεώνει να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις (ανακοίνωση στις 5/4/2015).

Η Επιτροπή κρίνει ότι όσα η ανακοίνωση περιγράφει δεν ισχύουν και αποδεχόμαστε την ετυμηγορία της ανακαλώντας:

Δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο «κάποιοι που κάνουν ότι μπορούν να διατηρήσουν ζωντανό ένα σαθρό, αρρωστημένο και παρωχημένο ποδόσφαιρο που όλη η κοινωνία του γυρίζει την πλάτη».
Δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο άνθρωποι που «συμπεριφέρονται ξεδιάντροπα, δίχως ίχνος αξιοπρέπειας, δίχως ενοχές και εν τέλει δίχως καμία ηθική αναστολή. Σφυρίζουν αδιάφορα και χωρίς κανένα φραγμό ενεργούν ως ανεξέλεγκτοι τιμωροί και υπηρέτες συμφερόντων. Αν και γνωρίζουν ότι τελειώνει ο χρόνος τους!»
Δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο άνθρωποι που να μας θυμώνουν επειδή «εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, κάνοντας καθημερινά το ποδόσφαιρό μας όλο και πιο αναξιόπιστο».

Δεν έχει δικαίωμα ο Παναιτωλικός να «υπερασπίζεται το δικαίωμά του να διεκδικεί ότι μπορεί με την αγωνιστική του απόδοση και μόνο».
Και φυσικά ανακαλούμε τη φράση: «Όμως, κανείς δεν νομιμοποιείται να του το στερήσει ετσιθελικά». Ήταν υπερβολική η απαίτησή μας για κάτι τέτοιο.
Γενικώς, στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα είναι καλά και κακώς κατά καιρούς εκφράζουμε δημόσια τις απόψεις μας ή διαμαρτυρόμαστε.

Υ.Γ. Το «Καλή ανάσταση» στο τέλος της ανακοίνωσης ήταν ευχή ενόψει του Πάσχα που τότε πλησίαζε. Ευχή διαχρονική…».

Γιώργος Παπαϊωάννου