Το μυαλό στις αποχωρήσεις

Το πρωτάθλημα τελειώνει την Κυριακή για τον Παναιτωλικό και τα σχέδια για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν μπει από καιρό σε πρώτο πλάνο. Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και ειδικά εκείνων που δεν ήταν στο… πρόγραμμα.

Μετά τον Μαρτίνες άλλοι τρεις πολύ δύσκολα θα παραμείνουν στο Αγρίνιο, οι οποίοι ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι, ενώ απρόσμενα μπαίνει και τέταρτος στην λίστα. Ο Ντιέγκο Μπεχαράνο, για τον οποία από καιρό είχαμε γράψει πως κάποιες δηλώσεις του δεν έδειχναν να υπολογίζει και πολύ την δέσμευση (λόγω συμβολαίου) με τον Παναιτωλικό έως τον Ιούνιο του 2016. Μάλιστα σε ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών απορρέει ανησυχία και στους ιθύνοντες του Παναιτωλικού, αναφέροντας μάλιστα πως από τον Μάρτιο και μετά ήταν «μια μέσα, μία έξω» και συνεχίζει να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα, με κύρια αιτία την θλάση. Από τον Παναιτωλικό σκοπεύουν να του κάνουν πρόταση επέκτασης συμβολαίου έως το 2017 κι απ’ αυτό θα εξαρτηθούν πολλά.

Συνεχίζουν να συγκεντρώνουν λίγες πιθανότητες παραμονής, όπως επισημάναμε και παλαιότερα, οι Γοδόι, Ετζενγκέλε και ο Ράφαελ, που φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ανάγκη των παιδιών του για σχολείο, αλλά περισσότερο είναι η αφορμή κι όχι η αιτία. Επίσης οι Λαζαρ και Σκαραμοτσίνο φαίνεται να μην υπολογίζονται για την συνέχεια, αλλά δεν ήταν από αυτούς που στηρίχθηκε ο Παναιτωλικός.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Βασιλείου, για τον οποίο έγινε μεγάλο «νταβαντούρι» πέρσι το καλοκαίρι, μέχρι τελικά να έλθει στον Παναιτωλικό.

Ο παραγκωνισμός του από τον Χάβο είναι δεδομένος, ακόμα και σ’ αυτά τα τελευταία ματς που τίποτα δεν έδειχνε πως οι κυανοκίτρινοι είχαν ελπίδες για τα play offs. Σύμφωνα με πληροφορία, ενδεχόμενη παραμονή του Χάβου θα οδηγήσει τον Βασιλείου να ζητήσει την αποχώρησή του από την ομάδα.

Επίσης είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει ο Άλβες, ενώ για τον Μορένο οι ενδείξεις παρουσιάζονται συγκεχυμένες, όπως και για τον Θεοδωρίδη.