Παναιτωλικός: Σενάρια… επί σεναρίων

Το τοπίο που διαμορφώνεται στο ποδόσφαιρο της χώρας μας είναι ιδιαίτερο, μετά τις κατηγορίες εναντίον Παραγόντων όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιώργος Σπανός. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εξετάζεται για «ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις». Κι όλα αυτά προκαλούν σενάρια που εξυπηρετούν και τον Παναιτωλικό, στην περίπτωση βαριάς τιμωρίας Ολυμπιακού και Ατρομήτου.

Η προσδοκία είναι να μην μπορέσουν να συμμετάσχουν αυτές οι ομάδες σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των κατηγοριών προς του προέδρους τους κι άλλες ομάδες να καρπωθούν τις θέσεις αυτές ανάλογα με την βαθμολογική τους κατάταξη. Αναφέρεται δε ως εγχώριο παράδειγμα η αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου από το Γιουρόπα Λιγκ το 2011. Ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψιν πως στην περίπτωση της Θεσσαλικής ομάδας η UEFA δεν είχε λάβει κανένα πειθαρχικό μέτρο μέχρι να τελεσιδικήσει σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και μόνο όταν ο υποβιβασμός του ήταν οριστικός αποβλήθηκε από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Επομένως για να επωφεληθεί ο Παναιτωλικός, ή και άλλες ομάδες, θα πρέπει να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων, όσο αυτό είναι εύκολο όταν αναφερόμαστε στον Ολυμπιακό, ή ακόμα και στον Ατρόμητο.

Από καθαρά αγωνιστική οδό οι κυανοκίτρινοι, μετά τη μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα, για να μπουν στα play offs πρέπει να κερδίσουν την Βέροια στην τελευταία αγωνιστική και ο Ατρόμητος να πάρει μόνο ένα βαθμό στα ματς με Πανιώνιο στο Περιστέρι και Καλλονή στην Λέσβο. Απώλειες που φυσιολογικά δύσκολα θα έχει η ομάδα του Νιόμπλια, αλλά υπό την πίεση των γεγονότων με σημείο αναφοράς τις κατηγορίες προς τον Γ. Σπανό, πολλά μπορούν να συμβούν και δεν θα είναι η πρώτη φορά…

για την εφημερίδα «Συνείδηση»