Σταυρόπουλος: «Όσο ψηλότερα γίνεται»

Ο αρχηγός του Χαρίλαου Τρικούπη, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ετοιμάζεται για την επανεμφάνιση της ομάδας στην Γ΄Εθνική και έδωσε εκτεταμένη συνέντευξη στην ιστοσελίδα eurohoops.net. Αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Αμερική για οικογενειακούς λόγους, αλλά και για αγωνιστικούς καθότι, όπως είπε, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων για να προετοιμαστεί καλύτερα για τη νέα σαιζόν. Μίλησε για παραμονή, αλλά και για βλέψεις όσο ψηλότερα γίνεται.

«Μια καλή, δημιουργική αγωνιστική χρονιά που θα μας επιτρέψει να πετύχουμε γρήγορα την παραμονή μας στη Γ’ Εθνική και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται», ήταν η φράση του Ντίνου Σταυρόπουλου, ο οποίος είχε πει αρχικά για την ομάδα του Μεσολογγίου: «Τα προηγούμενα χρόνια δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε πέρυσι να επιστρέψει η ομάδα μετά από 17 χρόνια στις Εθνικές Κατηγορίες και τώρα είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τους καρπούς της επιτυχίας και να θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αγωνιστικό μέλλον, αποδεικνύοντας παράλληλα, πως η ελληνική περιφέρεια μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπάσκετ».

Για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας ανέφερε την τακτική της να κάνει νωρίς μεταγραφές και της βγήκε σε καλό: «Ευτυχώς προλάβαμε το κάπιταλ κοντρόλ. Και το λέω αυτό, γιατί υπάρχουν ακόμη ομάδες που λόγω των οικονομικών εξελίξεων δυσκολεύονται πολύ να προχωρήσουν σε μεταγραφές και αυτό, σίγουρα, θα έχει επιπτώσεις στην επόμενη αγωνιστική περίοδο και στο επίπεδο του πρωταθλήματος που θα συναντήσουμε.

Η διοίκηση του Χαρίλαου Τρικούπη, λειτούργησε προνοητικά και συντονισμένα και κατάφερε εγκαίρως να εντάξει στο ρόστερ της, έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν την Κατηγορία. Η Γ’ Εθνική είναι μια επικίνδυνη Κατηγορία που κρύβει πολλές παγίδες, κυρίως για τις «νεοφώτιστες» ομάδες και γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά και προσοχή. Εκτός από το «διάβασμα» της κάθε ομάδας που θα συναντάμε κάθε Κυριακή στο παρκέ θα πρέπει να προσέχουμε τις δικές μας κινήσεις, γιατί ο εαυτός μας είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος».

Όταν ρωτήθηκε για το ρόστερ και τον φίλαθλο κόσμο απάντησε: «Η χημεία είναι θέμα κυρίως, του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας. Όλα τα παιδιά, και οι παλιοί και οι νέοι που προστέθηκαν στο ρόστερ έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά και κυρίως, εγγυώνται την ηρεμία στην ομάδα, τόσο μέσα στο παρκέ, όσο και στα αποδυτήρια. Ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα, μας εμψύχωνε σε όλα μας τα παιχνίδια με την δυναμική του παρουσία. Πιστεύω στην αγάπη και τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου, αλλά και των τοπικών φορέων και είμαι βέβαιος ότι και τη νέα χρονιά θα είναι δίπλα μας».

Αυτά ήταν κάποια σημαντικά σημεία της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Σταυρόπουλου…

Γιώργος Παπαϊωάννου