Νίκη σε «αρένα»

Η γηπεδούχος  Νίκη Βόλου ήθελε πάσει θυσία  τη νίκη κόντρα  στον Α.Ο. Αγρινίου, κάτι που δεν… συμμερίζονταν οι φιλοξενούμενοι, επικράτησαν αυτοί με 61 – 52 και παίκτες με ορισμένους από τους χίλιους πεντακόσιους  φιλάθλους της Νίκης μετέτρεψαν το γήπεδο σε ριγκ με γροθιές και κλωτσιές εναντίον των φιλοξενούμενων.

Η Διοίκηση του ΑΟ με ανακοίνωση « εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση και καταδικάζει τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό γήπεδο της Νίκης Βόλου». Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ένας αγώνας που αμαυρώθηκε από τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί και παίκτες της Νίκης Βόλου μετά τη λήξη του αγώνα, καθώς εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αναίτια προπηλακίζοντας παίκτες και τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας λόγω απουσίας της αστυνομίας (ανεπίτρεπτη για την ομαλή διεξαγωγή αγώνα επαγγελματικής κατηγορίας). Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η ηθική της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη Γ΄Εθνική κατηγορία ούτε αλλοιώθηκε ούτε εξαγοράστηκε από τέτοιου είδους συμπεριφορές που σπιλώνουν το άθλημα μιας αμιγώς μπασκετικής πόλης όπως είναι ο Βόλος. Επίσης η διοίκηση του ΑΟ έχει καθαρή στάση απέναντι στα φαινόμενα αθλητικής βίας και είναι έτοιμη να γίνει αρωγός και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει για την ολική καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους».

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν  8 – 11, 29 – 25, 41 – 48, 52 – 61. Για τον ΑΟ έπαιξαν Παναγιώτου 2, Τσατάλας 18(2), Σταμούλης, Σταμουλάκης 2, Μήτσου 5(1), Γεωργούλας 16(1), Μακρής, Γκόβας 18(4).

Στα άλλα παιγνίδια του Ομίλου τα Γρεβενά νίκησαν τα Σιάτιστα 85- 59, η Μελίκη τη Μεταμόρφωση 99-67, η Καστοριά 51-73 μέσα στην Καρδίτσα, η Λάρισα 95-68 τους Διόσκουρους, ενώ Αίολος και Ηρακλής πήραν τη νίκη άνευ αγώνα με Πανεδεσσαϊκό και Βόνιτσα αντίστοιχα.   Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ * 44, ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 44, ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 41, ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ * 37, ΜΕΛΙΚΗ 35, ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 34, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 33, ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ 33, ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 33, ΚΑΡΔΙΤΣΑ 33, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 31, ΣΙΑΤΙΣΤΑ 31, ΑΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 27, ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 22. ΑΟ Αγρινίου και Λάρισα έχουν παιγνίδι λιγότερο.

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

 

Η φωτογραφία είναι από το magnesiasports.gr