Εβδομάδα του Χάντμπολ και του Παναιτωλικού

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας,  στο Αγρίνιο, η Συνέντευξη Τύπου του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ. με αφορμή τη διοργάνωση του φιλικού…

2edd3cfc-4f64-4c20-8a89-abba60f7360e
Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας,  στο Αγρίνιο, η Συνέντευξη Τύπου του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ. με αφορμή τη διοργάνωση του φιλικού αγώνα Χάντμπολ  Γυναικών μεταξύ της ομάδας του Παναιτωλικού και της  Εθνικής  Ελλάδος αυτό το Σάββατο  (18 Ιουνίου)  και ώρα 19.00μ.μ. στο ΔΑΚ Αγρινίου. Επιπροσθέτως σήμερα ώρα 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Αγρινίου (2ος όροφος),   ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου θα πραγματοποιήσει  βράβευση  της γυναικείας ομάδας Χάντμπολ  του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ, για την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία .
Στην χθεσινή Συνέντευξη Τύπου - εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού κ. Παναγιώτης Στεργίου, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κα. Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας  Χάντμπολ του Παναιτωλικού κ. Γιώργος Ραμμόπουλος, καθώς επίσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Νικόλαος Γκρίζης και ο Γεν. Γραμματέας του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού κ. Ηλίας Τσιάντης.
Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη  κ. Παναγιώτης Στεργίου ανέφερε πως ο φιλικός μεταξύ της ομάδας του Παναιτωλικού και της Εθνικής Ελλάδος, αποτελεί συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων που γίνονται με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου, και αποτελεί επίσης συνέχεια της εκδήλωσης της περασμένης εβδομάδας όπου η αντρική ομάδα μπάσκετ  του συλλόγου αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα Κωφών. Μάλιστα, ανέφερε πως πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη μας, όπου όλος ο φίλαθλος κόσμος του Αγρινίου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το άθλημα της Χειροσφαίρισης (Χάντμπολ) και κάλεσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τον κόσμο να «αγκαλιάσουν»  και να στηρίξουν αυτή την εκδήλωση. Τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει και την φιέστα για την ομάδα Χάντμπολ Γυναικών αλλά θα σημάνει και τη λήξη των τμημάτων για τη φετινή χρονιά. Τέλος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αντιπεριφερειάρχη κα. Χριστίνα Σταρακά, το Δήμο Αγρινίου και τον δήμαρχο κο. Γιώργο Παπαναστασίου, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρησης  Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.), τον πρόεδρό της κ.  Γκαντή και τους ομοσπονδιακούς προπονητές για την αποδοχή της πρόσκλησης, καθώς και την  Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας  (Ε.Σ.Χ.Β.Δ.Ε.)  και τον εκπρόσωπό της κ. Κρανιώτη για την άψογη συνεργασία.
 
Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κα. Χριστίνα Σταρακά δήλωσε χαρούμενη και περήφανη που η Περιφέρεια είναι αρωγός στη διοργάνωση και συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του Παναιτωλικού. Μίλησε για τη διαχρονική πορεία του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού στον αθλητισμό αλλά και με τον Φιλεκπαιδευτικό του χαρακτήρα, για την επιτυχία της ανόδου της γυναικείας ομάδας Χάντμπολ  στην Α1 Εθνική, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και πολλές επιτυχίες ακόμη στον σύλλογο, ενώ τέλος ανέφερε πως ο αγώνας αυτός είναι ευκαιρία για τον κόσμο να γνωρίσει το άθλημα και να γεμίσει το γήπεδο όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου συνεχάρη τα κορίτσια της ομάδας Χάντμπολ για την άνοδο και δήλωσε πως ο Δήμος Αγρινίου προσπαθεί να βοηθήσει στις εκδηλώσεις εορτασμού των 90 χρόνων του Παναιτωλικού, καθώς ο Παναιτωλικός δημιουργεί κλίμα εξωστρέφειας στην πόλη. Εμφανίστηκε χαρούμενος που επί των ημερών του οι ομάδες της πόλης ανεβαίνουν επίπεδο και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να αναβαθμίσει το ΔΑΚ Αγρινίου, να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το Κλειστό της αερογέφυρας και να καλυτερέψουν ακόμα και εξωτερικά γήπεδα στα οποία γυμνάζονται τμήματα ομάδων. Συνεχάρη ακόμη τους συντελεστές της διοργάνωσης και τόνισε πως ο Παναιτωλικός έχει δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν και καλείται να παίξει ξανά το ρόλο που είχε από το ξεκίνημά του τόσο στη διαπαιδαγώγηση όσο και στην άθληση.
Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του Παναιτωλικού κ. Γιώργος Ραμμόπουλος δήλωσε πως μετά τη  μεγάλη επιτυχία και την άνοδο, είναι ιδιαίτερη τιμή που η Εθνική αποδέχτηκε την πρόσκληση του Παναιτωλικού, καθώς αυτό το γεγονός αποτελεί την πιο μεγάλη εκδήλωση του αθλήματος στο Αγρίνιο κι ευχαρίστησε για τη στήριξή τους την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου.
papaioannou