Για 7 στους 10

Ο Α.Ο. Αγρινίου ξεκίνησε ήδη τις επαφές με παίκτες προκειμένου να οριστικοποιηθεί ποιοι θα παραμείνουν στη ομάδα για το επόμενο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής του Μπάσκετ,…

AO

Ο Α.Ο. Αγρινίου ξεκίνησε ήδη τις επαφές με παίκτες προκειμένου να οριστικοποιηθεί ποιοι θα παραμείνουν στη ομάδα για το επόμενο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής του Μπάσκετ, με στόχο να πάρει την σειρά της η μεταγραφική ενίσχυση. Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα κινήσεις περίπου το 70% - 80% των καλαθοσφαιριστών θα παραμείνει και η ομάδα θα κινηθεί στην ίδια φιλοσοφία, με γηγενείς παίκτες. Άλλωστε και η μεταγραφική ενίσχυση εκεί θα  επικεντρωθεί αρχικά και μόνο εάν δεν ευωδοθεί αυτή η προσπάθεια θα αναζητηθούν άλλοι  παίκτες.

Προς το παρόν ανανέωσαν – επίσημα ή ανεπίσημα- πέντε  και δύο φαίνεται ν’ αποτελούν παρελθόν. Μετά τον Δημήτρη Μήτσου επισημοποιήθηκε η παραμονή του Ζαχαρία Πουρνάρα, καθώς και ο Χρήστος Μυριούνης είχε εισηγηθεί την παραμονή του καλαθοσφαιριστή. Συμφωνία υπάρχει σε προφορικό επίπεδο ακόμη με τον Χρήστο Μπαρούχα κι αναμένεται να οριστικοποιηθεί άμεσα η συμφωνία. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Ημαθιώτη Φαίδωνα Παραπούρα, παίκτη με μεγάλη προσφορά την προηγούμενη σεζόν και καλό σουτέρ. Άψογος απέναντι στην ομάδα, την πήρες τις πλάτες του σε πολλά παιγνίδια, αφού προσαρμόστηκε μετά τις 3-4 πρώτες Αγωνιστικές. Η παραμονή του Σαλονικιού Βασίλη Σκαρλάτου βρίσκεται επίσης στα «σκαριά», αφού στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος  ανέβασε ραγδαία την απόδοσή του. Επίσης στα θετικά περιλαμβάνεται και η προοπτική επανόδου του Σπύρου Τσιρώνη, ο οποίος σταμάτησε στα μέσα της σεζόν και μετά τις πρόσφατες επαφές με Μυριούνη και Διοίκηση αναμένεται να αναπροσαρμοστεί το ωράριο της εργασίας του και να βρεθέι ξανά στους κόλπους της ομάδας.

«Μετέωροι» και μη

Ο αρχηγός της ομάδας του Α.Ο.Α.,  Κώστας Γεωργούλας αποτελει παρελθόν, όπως προκύπτει από τους  διοικούντες  και το περιβάλλον του καλαθοσφαιριστή. Η «κόντρα» του με τον Μυριούνη που εκδηλώθηκε έντονα για πρώτη φορά στην παιγνίδι με την ΑΕΛ στη Λάρισα – στο δεκάλεπτο είχε φύγει για τα αποδυτήρια με εντολή προπονητή-  δεν ξεπεράστηκε, όπως φαίνεται, παρότι και οι δύο πλευρές επέδειξαν υπευθυνότητα και ανοχή (κυρίως ο Μυριούνης) στη συνέχεια. Οι δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του Αίολου δυσαρέστησαν ανθρώπους της ομάδας και του ανακοινώθηκε πως δεν θα συνεχίσει. Πάντως φέρεται να έχει προτάσεις άλλων ομάδων, τις οποίες θα εκτιμήσει στη συνέχεια, καθώς αρχές Ιουνίου πρόκειται να νυμφευθεί.

Για τον υψηλόσωμο Σταμάτη Αναστασάκη, παρότι ο παίκτης ήταν επιλογή του Μυριούνη, οι πιαθνότητες παραμονής είναι δραματικά λίγες. Ανάμεσα σε δύο προτάσεις βρίσκεται ο Γιώργος Μπερερής: του ΑΟ και του Χαρίλαου Τρικούπη, στον οποίο έχει αγωνιστεί στο παρελθόν. Αν η πλάστιγγα  γείρει στο οικονομικό σκέλος, οι πιθανότητες είναι με την ομάδα του Μεσολογγίου.

Η αποκάλυψη του πρωταθλήματος, ο νεαρός Σωκράτης Ναούμης,  είναι από αυτούς που δεν θέλει να χάσει η ομάδα του Αγρινίου, ωστόσο όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των εισαγωγικών εξετάσεων του καλαθοσφαιριστή, αν θα εισαχθεί σε κάποια Ανώτατη ή Ανώτερη Σχολή και σε ποια πόλη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον ταλαντούχο νεαρό Δημήτρη Κυριλή, οπότε σ’ αυτές τις δύο περιπτώσεις θα χρειαστεί κάποιος εύλογος χρόνος.

Ο πρόεδρος του ΑΟΑ, Περικλής Γερμανός, έχει κάνει μια πρώτη επαφή και με τον Γιάννη Κουκουνιά, τον  24χρονο Αγρινιώτη  φόργουορντ ύψους 2,02, ο οποίος έπαιζε στον Τρίτωνα προερχόμενος από την Α2 όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2014-14 με την φανέλα του Αετού, ενώ  τις προηγούμενες χρονιές βρέθηκε σε Ιωνικό Νικαίας, Δόξα Λευκάδας και ΑΕΚ Άργους. Οι δυο τους συνυπήρξαν στο παρελθόν στον Παναιτωλικό, απ’ όπου αναδείχθηκε ο καλαθοσφαιριστής. 

Ρεπορτάζ - Γιώργος Παπαϊωάννου