Άλλα «κυβικά»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-2 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο κι έδειξε για μία ακόμα φορά αυτό που και ο Ματζουράκης είχε πει: ότι είναι από…

0be827e6-7924-4cf7-bb25-ac8d4b7ce28a

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-2 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο κι έδειξε για μία ακόμα φορά αυτό που και ο Ματζουράκης είχε πει: ότι είναι από μόνος του μια διαφορετική Κατηγορία και υπερέχει όλων των άλλων ομάδων. Σε ρυθμό ρελαντί προηγήθηκε 0-5 του Παναιτωλικού, ο οποίος απλά μείωσε στο τέλος και τελείωσε την  σεζόν στα ματς  του Αγρινίου  με «βαριά» ήττα.  Παράλληλα εξανεμίστηκαν πριν την τελευταία Αγωνιστική και οι μαθηματικές πιθανότητες για την 6η θέση.

Ήταν  ένα από τα πιο παραγωγικά παιχνίδια του πρωταθλήματος  με επτά διαφορετικούς παίκτες να σκοράρουν και σίγουρα κανείς δεν θα περίμενε επτά γκολ σε έναν αγώνα που δεν είχε ρυθμό. Ο Παναιτωλικός που έδειξε απειλητικός στην αρχή, «φρέναρε» στο  7', όταν  μετά από σέντρα του Ερνάνι ο Φορτούνης με  καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1. Με παρόμοιο τρόπο σημειώθηκε και το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων  στο 30', αυτή τη φορά  μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ερνάνι πάλι από τα αριστερά και κεφαλιά του  Ντα Κόστα με εντυπωσιακό άλμα.

Ο Ντα Κόστα είχε και οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις, αλλά στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν κι άλλα γκολ. Στο  57' ο Σεμπά πήρε το ριμπάουντ μετά από κόντρα σε σουτ του Φορτούνη και με διαγώνιο πλασέ από κοντά έκανε το 0-3, ενώ ο Φορτούνης στο 69' έκανε την έξοχη κάθετη πάσα για τον Σεμπά, εκείνος γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον επερχόμενο Πουλίδο κι ο Μεξικανός  με πλασέ διαμόρφωσε το 0-4.

Το  τελευταίο πεντάλεπτο «έκρυβε» άλλα τρία γκολ που ανέβασαν τη… σούμα. Στο 86' Ο Πάρντο μετά από σέντρα του Φορτούνη έκανε το 0-5, στο 88' ο Ουάρντα μείωσε  1-5 και στο 90' ο Καπέλ με ατομική ενέργεια και κοντινή προβολή έγραψε το τελικό 2-5.

Στο τέλος του αγώνα Κούσας διαμαρτυρήθηκε στον Σιδηρόπουλο και πήρε κίτρινη, συμπληρώνοντας τέσσερις, οπότε  δεν θα παίξει στο τελευταίο ματς με τον Ηρακλή.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρουμάνος, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου (67' Καπέλ), Μάκος, Παπάζογλου (77' Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο (46' Βασιλείου), Φερέιρα, Ουάρντα, Μουνιός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Καπίνο, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Φορτούνης, Κασάμι (78' Μπουχαλάκης), Ερνάνι (68' Πάρντο), Σεμπά (77' Φουστέρ), Πουλίδο.

 

 

Παραπονούμενος ο Ματζουράκης

Ο Γιάννης Ματζουράκης στην Συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε, λίγο-πολύ, άδικη την έκταση του σκορ  και αναφέρθηκε επίσης σε διαιτητικά λάθη. Ακόμη είπε πως εάν ο Παναιτωλικός είχε περισσότερες πιθανότητες για ψηλότερο στόχο, θα αντιμετώπιζε διαφορετικά τα τελευταία ματς:  «Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Είχαμε μία ανταγωνιστική ομάδα ομάδα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε σχεδόν ίδιες φάσεις, αλλά αντί να ανοίξουμε εμείς το σκορ, δεχθήκαμε ένα εύκολο γκολ. Αλλά εμείς μείναμε σταθεροί στο πλάνο μας και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πλασματικό το σκορ. Ένα 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο δεν μου άρεσε, αλλά δείξαμε πως έχουμε δυνάμεις ως ομάδα. Έγιναν λάθη εναντίον μας και αυτά έγειραν τη πλάστιγγα της υπεροχής. Συγχαρητήρια στο νικητή. Είχαμε πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Ο Παναιτωλικός δικαιούνταν να έχει περισσότερους βαθμούς και αυτό θα μας επέτρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα τα τελευταία ματς όπου είχαμε απουσίες από τραυματισμούς και κυρίως τιμωρίες. Είμαστε πρωταθλητές στις κάρτες. Εμείς και ο Αστέρας μου φαίνεται».

Όσο για τον Μάρκο Σίλβα  δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι αυτό προσπαθούμε, αυτό που θέλαμε ήταν να είμαστε το ίδιο καλοί όποιος και να παίξει. Θέλαμε όποιος παίκτης έπαιζε να είναι σε θέση να ξέρει το παιχνίδι μας. Είναι κάτι που το είχαμε κάνει και κατά την διάρκεια της χρονιάς. Υπήρξαν στιγμές που είδαμε υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, το απόλαυσε όποιος το είδε και μπήκαν και πολλά γκολ. Γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο να παίξουμε εδώ γιατί έχουμε δει τα αποτελέσματα του Παναιτωλικού και γιατί τον είχαμε δει και στο παιχνίδι στην έδρα μας. Γνωρίζαμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να μπούμε δυνατά να είμαστε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί. Έπρεπε να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλο μας. Θέλαμε να έχουμε κίνητρο, θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και είμαστε χαρούμενοι που το κερδίσαμε. Θέλω να σχολιάσω ότι είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου από τα 80 λεπτά του παιχνιδιού. Αυτό που είδα στα τελευταία δέκα λεπτά δεν μου άρεσε καθόλου. Είδα μία ομάδα που δεν ήταν συγκεντρωμένη και δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Παρόλα αυτά συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές μας για την συγκέντρωση που έδειξαν. Όποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να την σέβεται γιατί ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και είναι κάτι που το κάνουν οι παίκτες μας σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Για να απαντήσω και στην ερώτηση σας πραγματικά ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί, εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες. Και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αποφασισμένοι και αποτελεσματικοί».

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ82
Α.Ε.Κ.57
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ52
Π.Α.Ο.Κ.47
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ44
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ39
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ39
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ38
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.38
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ34
ΗΡΑΚΛΗΣ34
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ34
SKODA ΞΑΝΘΗ33
ΒΕΡΟΙΑ27
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ17
ΚΑΛΛΟΝΗ16