Έτσι ήταν πιο σίγουρος

Η επιλογή του Ματζουράκη, κόντρα στην ΑΕΚ,  ήταν να διατηρήσει το Μάκο στο κέντρο της άμυνας και παράλληλα να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Παπάζογλου, μα…

864839f3-15ea-4e44-b8ef-e540dd846e82 copy
Η επιλογή του Ματζουράκη, κόντρα στην ΑΕΚ,  ήταν να διατηρήσει το Μάκο στο κέντρο της άμυνας και παράλληλα να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Παπάζογλου, μα ως αμυντικό χαφ. Εύλογο το ερώτημα γιατί να μην βάλει τον κάθε παίκτη στη θέση του, εύλογη και η «καινοτομία» του Ματζουράκη. Απόλυτα φυσιολογικό και σωστό ο προπονητής του Παναιτωλικού να επιδιώκει πρωτίστως να διαφυλάξει την άμυνά του κι αυτό φάνηκε στο ματς.
Τοποθετώντας το Μάκο στο κέντρο της άμυνας εξασφάλιζε ότι θα επικεντρωθεί κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα, έχοντας παράλληλα στο γήπεδο το πετυχημένο δίδυμο που έφτιαξαν με τον Κούσα. Διότι στην περίπτωση που ο Μάκος επέστρεφε στη θέση του θα ήταν αναμενόμενο να αγωνιστεί όπως την ξέρει, αφαιρώντας - μοιραία – προσπάθειές του από την αμυντική λειτουργία.
Αντίθετα από τον  Παπάζογλου,  ως φύσει αμυντικό ποδοσφαιριστή, περίμενε μεγαλύτερη προσήλωση στα μετόπισθεν κι αυτό του έδωσε. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η ΑΕΚ δεν έβρισκε πολλούς διαδρόμους από τον άξονα και τελικά πέτυχε δύσκολη  νίκη. Το κατά πόσο αυτή η επιλογή του Ματζουράκη ήταν η σωστή, δηλαδή να μην ρισκάρει ο Παναιτωλικός, ο καθένας το κοστολογεί με τα δικά του κριτήρια. Ωστόσο  είναι σίγουρο πως η «Ένωση» θα είχε πολύ περισσότερες φάσεις απέναντι σε έναν «αφελή» Παναιτωλικό.
papaioannou