Το τόλμημα που γίνεται «σταθμός»

Και μόνο λόγω του μεγέθους της Κατηγορίας  ο ΑΟ Αγρινίου πρέπει να αποτελεί δικαιωματικά το θέμα αυτής της γωνιάς της εφημερίδας, τουλάχιστον μια φορά την…

ΜΠΕΡΕΡΗΣ copy
Και μόνο λόγω του μεγέθους της Κατηγορίας  ο ΑΟ Αγρινίου πρέπει να αποτελεί δικαιωματικά το θέμα αυτής της γωνιάς της εφημερίδας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Παράλληλα οι παίκτες του Χρήστου Μυριούνη «φροντίζουν» με τα παιγνίδια τους να βρίσκονται στην θετική  επικαιρότητα.
Την Κυριακή χάρισαν  ένα ακόμα σπάνιο θέαμα το οποίο συνοδεύτηκε με νίκη κι επειδή ο αντίπαλος (Ιωνικός Θεσσαλονίκης) δεν συγκαταλέγεται στις ισχυρές ομάδες, είχε και το ροζ φύλλο αγώνα μεγάλη σημασία  ώστε να δοθεί αξία στο θέαμα.
Πέρα απ’ τις καλές κριτικές για τον ΑΟΑ, παίκτες,  προπονητής και Διοίκηση πήραν λογικά το μάθημα πως δεν μπορεί  να υποτιμηθεί κανένας αντίπαλος. Αφενός διότι στην Κατηγορία αυτή οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές – γι’  αυτό και πολλά παιγνίδια γίνονται ντέρμπυ – αφετέρου επειδή η ομάδα του Αγρινίου δεν συνιστά υπερδύναμη της Β΄Εθνικής, που με ένα καλό δεκάλεπτο θα μπορέσει να ισοσκελίσει τις αγωνιστικές αβλεψίες της.
Και είναι χρήσιμο να θυμηθούμε κάτι ακόμα: το καλοκαίρι υπήρχε προβληματισμός για το αν οι ιθύνοντες του ΑΟΑ θα έπρεπε να ανταποκριθούν θετικά στην πρόκληση συμμετοχής στην Β΄Εθνική, ως επιλαχούσα ομάδα. Στην πραγματικότητα ελάχιστοι παρακινούσαν για κάτι τέτοιο αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες.
Η Διοίκηση της ομάδας το τόλμησε (και μπράβο τους) με συνέπεια οι φίλαθλοι του Αγρινίου να απολαμβάνουν αγώνες παρασάγγας ανώτερους σε ποιότητα, ταχύτητα, δύναμη,  σε σχέση με εκείνους στην Γ΄Εθνική.   Κι ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής ανταποκρίνεται με το παραπάνω, ακολουθώντας το μπάσκετ όλο και πιο πολύ.
papaioannou