Αθάνατη… Ελλάδα

Όπως έχουμε  γράψει την Μεγάλη Εβδομάδα μικρές αθλήτριες του Βόλεϊ γυμνάζονταν   με τον σπουδαίο Σέρβο προπονητή Ζόραν Κόβασιτς, τον οποίο έφερε ο Ιωνικός για το σκοπό αυτό. Την Μ. Παρασκευή θα γίνονταν η τελευταία προπόνηση, όμως ο Σέρβος και οι αθλήτριες βρήκαν το Κλειστό του ΔΑΚ «μανταλωμένο»  και κανείς δεν είχε την διάθεση να το ανοίξει, λόγω… αργίας.
kobacits
Δηλαδή ήρθε στην πόλη ένας προπονητής παγκοσμίου φήμης κι αντιμετώπισε «αρτηριοσκληρωτικές» νοοτροπίες. Ο  Κόβασιτς, όπως έλεγε, είχε πάρει «γεύση» της ανοργανωσιάς και τις προηγούμενες μέρες. Ο ίδιος, δε, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος φρόντισε να μην χαθεί η προπόνηση. Επειδή δεν του διέθεσαν ούτε μπάλες (λόγω… αργίας!)  δούλεψε στην τακτική και σε κινήσεις στο τερέν, σε κάποιο απ’ τα ανοιχτά γήπεδα!!!
 
Το φέρουν βαρέως
Όπως φαίνεται ο τελικός του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας είχε μεγαλύτερη σημασία και περισσότερες προεκτάσεις απ’ ότι φαίνονταν . Στην ηττημένη Φλόγα Παλαιομάνινας ακολούθησε μια μεγάλη περίοδος κατήφειας και πολύ καλής ψυχολογίας, αφού οι διοικούντες είχαν φρικτά παράπονα. Μαθαίνουμε επίσης πως και για την ΑΕ Μεσολογγίου θα υπήρχαν  ανάλογες επιπτώσεις, αλλά η νίκη επούλωσε κάποιες «πληγές».  
 
kainourio-topiko
Προς μίμηση
Έχουμε συνηθίσει να διαμαρτυρόμαστε μόνιμα για την ανυπαρξία του κράτους, αλλά πέρα από την διαμαρτυρία υπάρχει και η δράση με ατομικές πρωτοβουλίες. Κάτι που παρατηρείται σε πολλές χώρες. Κάτι τέτοιο κάνουν και στο Καινούριο, όπου με   πρωτοβουλία αθλητών δημιουργήθηκε Εθελοντική Ομάδα Διαχείρισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων, με στόχο την  αναβάθμιση,  συντήρηση και η καλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του χωριού.  Πρωτεργάτες είναι ο Φίλιππος Δάρλας, ο Ανδρέας Ευθυμίου, ο Πάνος Καρόπουλος, ο Χρήστος Κωνσταντίνου , ο Δημήτρης Τζορτζώπουλος , ο Αντώνης Κορδάτος, ο Θόδωρος Τσιλιμέκης κι ο Αποστόλης Αγγέλης (φωτο από kainourgiopress.blogspot.gr).
martinez 
Διαπρέπει ο «Νίκο»
Κάποιες φορές έχει ακουστεί  το ενδεχόμενο επιστροφής του Νίκολας Μαρτίνες στον Παναιτωλικό, αλλά μάλλον απίθανο φαίνεται. Διότι  στα γήπεδα της Αυστραλίας,  όπου  έχει δοθεί δανεικόςστην Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς από τον Ολυμπιακό,  ο  Αργεντινός αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής  της χρονιάς και επιλέχθηκε. (φυσικά) στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν, καταγράφοντας 4 γκολ και 9 ασίστ  σε 30 ματς. Μάλιστα ο Μαρτίνες δήλωσε: «Είναι απίστευτο αυτό.  Η στήριξη του κόσμου με βοήθησε. Είναι τιμή μου και  θέλω να πω ευχαριστώ στους συμπαίκτες και στα μέλη του τεχνικού τιμ που με βοήθησαν να εξελίξω το παιχνίδι μου».