Αθ. Παλιούρας: «Ο άνθρωπος και το έργο του»

Αύριο το απόγευμα στις 19:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο η εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου Αθ. Παλιούρα

 

Αύριο το απόγευμα στις 19:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον καθηγητή Αθανάσιο Παλιούρα, στην οποία θα παρουσιαστεί ο άνθρωπος Αθ. Παλιούρας και το πολύπλευρο έργο του. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν φίλοι και συνεργάτες του καθηγητή, ενώ στον ημιώροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου θα εκτίθενται έργα ζωγραφικής του κ. Αντώνη Ναστούλη, τα οποία είναι βασισμένα στην ιδέα του εκλιπόντος.

Ο φιλόλογος και Θεολόγος κ. Μιχάλης Οικονόμου θα μιλήσει για την συνηπηρέτησή του με τον εκλιπόντα καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου, ο Αρχιτέκτονας κ. Χρήστος Καταμπίνης θα αναπτύξει όλη την φάση της ζωής του γύρω από την γνωριμία και τη συνεργασία του με τον Αθ. Παλιούρα ως προς τις ανασκαφές, η Δρ. Αρχαιολογίας, Ιστορικός Τέχνης και Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων κα Αικατερίνη Μαρία – Μπολή θα παρουσιάσει το θέμα «O Dr Vater μου, ο επιστημονικός καθοδηγητής μου και ο οραματιστής ουσιαστικών παρεμβάσεων στην Ελληνική Εκπαίδευση», ενώ η επίκουρος καθηγήτρια του Α.Π.Θ. θα παρουσιάσει το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο του Αθ. Παλιούρα.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να πλαισιωθεί με πιάνο, το οποίο θα παίζει ο συνθέτης κ. Ανδρέας Κατερινόπουλος. Την εκδήλωση που διοργάνωσε η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που ίδρυσε και λειτουργεί η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και της οποίας ο διακριτικός τίτλος κοσμείται από το ονοματεπώνυμο του μεγάλου δασκάλου, θα παρουσιάσει η κα Θεοδώρα Καραγιώργου και θα υποστηρίξει η κα Κασσάνδρα Παναγιωτακόπουλου, ενώ το οπτικοακουστικό υλικό που θα παρουσιαστεί θα ανήκει στον κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Κων/νος Χονδρός