ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας: Σε κατάσταση συναγερμού… εν όψει 17 Νοέμβρη!

Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας: Σε κατάσταση συναγερμού… εν όψει 17 Νοέμβρη!

Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας: Σε κατάσταση συναγερμού… εν όψει 17 Νοέμβρη!

Τι σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ. και ποιους στόχους ενισχύει για το Πολυτεχνείο

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και η ηγεσία της αστυνομίας, εν όψει των εκδηλώσεων για την 17 Νοέμβρη, την ερχόμενη Κυριακή.

Η πύκνωση των βιαιοτήτων και των σχεδιασμένων επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων εκ μέρους οργανωμένων ομάδων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και όσων κρύβονται σ’ αυτόν, αποτελεί, κατά την αστυνομία, πρόβα τζενεράλε, για το στρατηγικό σχέδιο δράσης των «γνωστών αγνώστων» με την ευκαιρία της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που παραδοσιακά αποτελεί ευκαιρία αντιπαράθεσης και σύγκρουσής τους με τις αρχές.

Και στο Αγρίνιο τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, με βάση τον σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, καθώς φαίνεται να υπάρχουν εκτιμήσεις για επεισόδια. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται Αγρίνιο και Πάτρα, πόλεις που παραδοσιακά… καταγράφονται συγκρούσεις και οδομαχίες σε επετείους.

Στο μεταξύ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφάλειας και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε περίπτωση σχεδιασμού καταδρομικών επιθέσεων σε στόχους κυρίως αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενισχυμένα είναι τα μέτρα φύλαξης με στατικές δυνάμεις καθώς και εποχούμενες περιπολίες.

Από την τοπική Αστυνομίας δεν διαρρέουν τα σημεία όπου θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα ενισχυθεί σημαντικά η φύλαξη στο αστυνομικό μέγαρο Αγρινίου και στο Δικαστικό Μέγαρο.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr