Θρίλερ με το απανθρακωμένο πτώμα στο Μαντούδι της Εύβοιας!

Ατύχημα, αυτοκτονία ή έγκλημα είναι κατά σειρά τα ενδεχόμενα που ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., για τις συνθήκες θανάτου του ατόμου, που εντοπίστηκε απανθρακωμένο μετά…

thriler-me-to-apanthrakwmeno-ptwma-sto-mantoudi.w_l

Ατύχημα, αυτοκτονία ή έγκλημα είναι κατά σειρά τα ενδεχόμενα που ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., για τις συνθήκες θανάτου του ατόμου, που εντοπίστηκε απανθρακωμένο μετά από πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε δύσβατη δασώδη περιοχή, στη θέση Γερόβουνο Στεφανίου, στο Μαντούδι της Εύβοιας.

Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει το thetoc.gr, ακόμη δεν είναι σε θέση να διαπιστώσουν αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Έλαβαν δείγματα DNA, προκειμένου να διαπιστώσουν το φύλο, ενώ εξετάζουν τους πρόσφατους φακέλους δηλώσεων εξαφανίσεων σε αστυνομικές αρχές, αναζητώντας τα στοιχεία ταυτότητάς του. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να εντοπίσουν συγγενικά του πρόσωπα για να προβούν σε εξετάσεις αντιπαραβολής του γενετικού υλικού για την ταυτοποίηση της ταυτότητάς του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δίπλα από το πτώμα, που είχε απανθρακωθεί πλήρως, εντόπισαν κάρβουνα και κλαδιά πεύκων από πρόσφατη φωτιά που είχε ανάψει στο σημείο, ενδεχομένως το ίδιο το θύμα. Κοντά βρέθηκε και μία μεταλλική λάμα από πριόνι που φαίνεται να είχε χρησιμοποιήσει το θύμα για να κόψει τα κλαδιά που χρησιμοποίησε για να ανάψει τη φωτιά. Δίπλα στην απανθρακωμένη σορό υπήρχε μία κενή φιάλη κρασιού, φλούδες μήλου, ενώ οι αστυνομικοί συνέλεξαν και κάποιες κηλίδες αίματος. Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προς εξερεύνηση για τον εντοπισμό στοιχείων που ενδεχομένως βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν κατά προτεραιότητα, το ενδεχόμενο του ατυχήματος ακόμη και αυτό της αυτοκτονίας, χωρίς ακόμη να αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια παρότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Πιθανολογούν πως ενδεχομένως το θύμα έκοψε κλαδιά προκειμένου να ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί τη νύχτα, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, αποκοιμήθηκε, η φωτιά ξέφυγε, τον κύκλωσε, με αποτέλεσμα το φρικτό θάνατό του. Δεν αποκλείουν βέβαια να συνέβησαν όλα τα παραπάνω με τη θέληση του θύματος, που μπορεί να είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του με τον συγκεκριμένο τρόπο. Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας παραμένει ανοικτό, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να οδηγούν τους αστυνομικούς προς αυτή την πιθανότητα.

Ο εντοπισμός του έγινε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης, όταν οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν για την έναρξη πυρκαγιάς σε δύσβατο σημείο του Γεροβουνίου στο Μαντούδι της Εύβοιας. Η προσέγγιση των περίπου 30 πυροσβεστών έγινε πεζή, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να πλησιάσουν τα 15 υδροφόρα οχήματα. Όταν έφθασαν εκεί, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου διαπίστωσε πως η πυρκαγιά ήταν έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων, η οποία γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο. Λίγο αργότερα στο σημείο έναρξής της φωτιάς εντόπισε το απανθρακωμένο πτώμα και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες από εκείνη τη στιγμή ανέλαβαν τις έρευνες.