Η Αρετή Κετιμέ με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία στους υποψήφιους για την Eurovision του 2018

Ζωηρό απ’ ότι φαίνεται είναι το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Eurovision του 2018 στην Πορτογαλία. Μετά τα ονόματα της Τάμτα, της Ελένης Φουρέιρα, της Μαλού και της Μαρίνας Σάττι της μεγάλης επιτυχίας «Μάντισσα», ένα ακόμα όνομα και μάλιστα από τον λεγόμενο έντεχνο – παραδοσιακό χώρο, η Αρετή Κετιμέ, με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία δήλωσε το ενδιαφέρον της να πάει στον δημοφιλή μουσικό διαγωνισμό.

Ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Δημήτρης Καρράς κατέθεσε στην ΕΡΤ τον σχετικό φάκελο υποψηφιότητας με το προτεινόμενο τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Αρετή Κετιμέ. Πίσω από τη συγκεκριμένη συμμετοχή κρύβεται η γνωστή δισκογραφική εταιρεία Spicy. Όπως ήδη έχει γραφτεί κατόπιν πληροφοριών του Infe Greece, η ΕΡΤ έχει ήδη απευθυνθεί στις δισκογραφικές ζητώντας τους να αποστείλουν προτάσεις καλλιτεχνών και τραγουδιών ενώ ο στόχος είναι φέτος να γίνει ένας εθνικός διαγωνισμός και όχι απευθείας ανάθεση.

Ο Δημήτρης Καρράς σε δηλώσεις του που εξασφάλισε ο INFEGREECE, ανέφερε ότι “το τραγούδι μας έχει κοινωνικό χαρακτήρα, έχει ελληνικά και βαλκανικά στοιχεία, όπου μπερδεύεται ο αμανές με τα χάλκινα. Είναι μοιρασμένο γενικά με χορωδιακό χαρακτήρα, βαλκανική ενορχήστρωση με ελληνικό ρυθμό και κοινωνικό στίχο. Εκτός της κρίσης και του μεταναστευτικού, αναφέρεται στην παγκοσμιοποίηση κατά κάποιο τρόπο και την παγκόσμια Ειρήνη αλλά και στους αυλικούς των διαφόρων συντεχνιών.

Είναι ένα τραγούδι που ταιριάζει στην Αρετή Κετιμέ πρώτα και μετά στο θεσμό. Σεβόμαστε πολύ το διαγωνισμό και θέλω όλοι να είναι περήφανοι είτε πάμε στη Eurovision, είτε όχι για αυτό το τραγούδι”.

Όσο για τον άνθρωπο που φαίνεται να συμβούλεψε και να καθοδήγησε τον συνθέτη και την Αρετή Κετιμέ σε αυτή τους την προσπάθεια, δεν είναι άλλος από τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό Πάνο Κατσιμίχα. «Ο Π. Κατσιμίχας λοιπόν και ο Γ. Πούλιος που είναι μαέστρος σε παραστάσεις του Δ. Παπαιωάννου και της Κατερίνας Ευαγγελάτου εμπλέκονται συμβουλευτικά στην προσπάθεια και πραγματικά είμαι χαρούμενος γιατί αν κάτι δεν τους άρεσε, θα μου έλεγαν να μην προχωρήσω στο όλο εγχείρημα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα», είπε ο Δ. Καρράς.

Η Αρετή Κετιμέ που τραγουδά από μικρούλα ενώ παίζει εκπληκτικά και σαντούρι, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας και η Ελένη Βιτάλη.

thebest.gr

Η Άντρυ Λάγιου με ρίζα και από την Ναυπακτία στο Voice – Η ερμηνεία που καθήλωσε κοινό και κριτές!