«Αρραβώνας» ΕΑΠ – ΑΣΠΑΙΤΕ

“Δακτυλίδια” άλλαξε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με την ΑΣΠΑΙΤΕ , ως προς το Παιδαγωγικό τμήμα. Απομένει η “σφραγίδα” από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος είναι απόλυτα ενημερωμένος για τη συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δύο Ιδρυμάτων κ.κ. Καρδάση και Σαριδάκη.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos η ΑΣΠΑΙΤΕ “διχοτομείται” και:

Α. Συγχωνεύονται τα τρία τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ  με τα αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Β. Το Παιδαγωγικό τμήμα συγχωνεύεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό σχέδιο της συγχώνευσης του παν. Δυτικής Αττικής με την ΑΣΠΑΙΤΕ το  Παιδαγωγικό Τμήμα ζητούσε να δημιουργηθεί Παιδαγωγική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην οποία να ενταχθεί το τμήμα.

Ωστόσο το ΠΑΔΑ διαφώνησε  με αυτή την πρόταση και εισηγήθηκε  τη δημιουργία τμήματος Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης και να ενταχθεί στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών.

Η “προίκα” της ΑΣΠΑΙΤΕ

Ερωτηματικά υπάρχουν , μετά από αυτή την εξέλιξη” ως προς το ποιο από τα δύο Ιδρύματα, ΠΑΔΑ ή ΕΑΠ θα “καρπωθεί” την “προίκα” της ΑΣΠΑΙΤΕ. Πρόκειται για την μεγάλη  έκταση και τις κτηριακές εγκαταστάσεις, στο Μαρούσι , δίπλα στο υπουργείο παιδείας.

Αρχικά είχε συμφωνηθεί να δοθεί το οικόπεδο στο ΠΑΔΑ.

Ωστόσο, μετά από τις νέες εξελίξεις, ενδεχομένως να διεκδικήσει μέρος η ολόκληρη την “προίκα”και το ΕΑΠ.

esos.gr

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για τη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο – «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει τα ΤΕΙ από το χάρτη» (VIDEO)