Απόστολος Κατσιφάρας για Φυσικό Αέριο: «Βήμα προς το αύριο» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θετικές εξελίξεις και έντονες διεργασίες το τελευταίο διάστημα – Τα επόμενα βήματα

Βήμα προς το αύριο, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» την τελευταία εξέλιξη αναφορικά με την επιβεβαίωση του χρηματοδοτικού μοντέλου, για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή.

Η θετική αυτή εξέλιξη για την Αιτωλοακαρνανία και όλη την Δυτική Ελλάδα, σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από το φορέα υλοποίησης του έργου, τη ΔΕΔΑ ΑΕ, αυστηρά χρονοδιαγράμματα για θέματα που αφορούν κυρίως τις μελέτες ωρίμανσης και τις αδειοδοτήσεις, ώστε η υλοποίηση να βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Και οι δύο πλευρές έχουν επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα. Σε πρώτη φάση για Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο και στη συνέχεια επέκταση και σε άλλες πόλεις.

«Την Τρίτη κάναμε ένα βήμα προς το αύριο. Για την Περιφέρεια αποτελεί πρώτης προτεραιότητα αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Δεν μπορεί η Περιφέρειά μας να μην έχει φυσικό αέριο. Έστω και σε υγροποιημένη μορφή αφού δεν κατέστη δυνατό να διέλθει αγωγός» υποστήριξε ο Απόστολος Κατσιφάρας, προαναγγέλλοντας ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με σαφές πλέον το πλαίσιο του έργου, έτσι όπως συζητήθηκε επίσημα από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και από τη ΔΕΔΑ, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν οι ωφελούμενοι Δήμοι, η ΒΙΠΕ Πάτρας και τα δύο Τεχνικά Επιμελητήρια, Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, όπως σχεδιάζεται ανέρχεται σε 36,5 εκ. ευρώ, με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 18,52 εκ. ευρώ, μέρος του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 και το αντίστοιχο από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Εμπλοκή με τους Δασικούς Χάρτες στην Αμφιλοχία;