«Είναι η εποχή των συνεργασιών και όχι των εντολοδόχων»

Συνεδρίασε την Δευτέρα το απόγευμα παρουσία του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη η διευρυμένη νομαρχιακή του κόμματος στο Αγρίνιο.

Στην συνεδρίαση παρευρίσκονταν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της περιφέρειας και στις εκλογές του Μαΐου. Μεταξύ των στελεχών υπήρξαν όμως φωνές που παίρνοντας το λόγο άσκησαν σκληρή κριτική στον Απόστολο Κατσιφάρα για την συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και την στήριξη του από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας μιλώντας στον Dytika fm, στην εκπομπή Γύρω News και τη Δήμητρα Λαοπόδη κλήθηκε να δώσει την δική του απάντηση σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν από μια μερίδα στελεχών του ΚΙΝΑΛ για την στήριξη του από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι υπήρξε μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία. “Μου δόθηκε η δυνατότητα και μένα να μιλήσω για το ποιες είναι οι προτεραιότητες της περιφέρειας, ποιο είναι το νέο διακύβευμα και με ποιες συμμαχίες θα πάμε στις επόμενες εκλογές. Η παράταξη μας είναι όχι τώρα από πριν μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πλειοψηφική παράταξη που κινείται στον προοδευτικό χώρο. Η κομματική μου ταυτότητα είναι γνωστή. Δεν άλλαξε τίποτα και δεν αλλάζει. Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις έχουν πει στηρίζουμε έναν πετυχημένο
περιφερειάρχη. Έχουν πει μόνο για τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ή έχουν πει και για τον περιφερειάρχη Κρήτης; Άρα λοιπόν δεν πρέπει σκόπιμα να απομονώνουμε, δεν πρέπει σκόπιμα να φτιάχνουμε άλλους μύθους όταν υπάρχει μια στήριξη. Αυτό δεν αλλάζει την ανεξάρτητη παράταξη που έχουμε. Παραμένουμε ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, όχι χειραγωγούμενη. Εμείς θέλουμε να εκλέξουμε περιφερειάρχη όχι κομματάρχη. Αλήθεια πως θέλουμε τον περιφερειάρχη να είναι, υποτακτικός σε ένα κόμμα; Δεν είδα να γίνεται κάποια αναφορά στους υποτακτικούς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με τους συντρόφους μου συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε και είμαστε μια ανοιχτή δημοκρατική παράταξη με ιστορικές και κομματικές αναφορές και ειδικά ο περιφερειάρχης. Αυτό που έχει σημασία είναι εάν η περιφέρεια είναι ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά πράγματα; Εκεί πρέπει να κριθούμε.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας έχει παράταξη, ανεξάρτητη πολυσυλλεκτική και τον στηρίζουν ευρύτερα πολιτικά σχήματα. Είμαι περήφανος για το έργο που έχουμε κάνει και έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Είναι η εποχή των συνεργασιών και όχι των εντολοδόχων”.

Ιόνιο: Η Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου στο Βαθύ Ιθάκης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)