ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ Αποκεντρωμένη θα κρίνει

Η Αποκεντρωμένη θα κρίνει

Η Αποκεντρωμένη θα κρίνει

Για διαδικαστικά τερτίπια μιλούν οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Αγρινίου, με αφορμή το γεγονός ότι η πρότασή τους για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Ορισμένοι από την αντιπολίτευση διαμηνύουν μάλιστα πως θα διαμαρτυρηθούν -χρησιμοποιείται αυτός ο όρος και όχι η προσφυγή- και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που θα κάνει τον έλεγχο νομιμότητας της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Σταύρος Καμμένος σε ανακοίνωσή του σημείωνε με νόημα: «Εμείς ως παράταξη σεβόμενοι την διαδικασία επικύρωσης, θα περιμένουμε τον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης, γνωρίζοντας ότι πράξαμε το σωστό, το δέον και το νόμιμο».

Η πρόβλεψη του νόμου για την ψήφιση εναλλακτικών προτάσεων στα τεχνικά προγράμματα των δήμων, είναι σαφής και λέει ότι «οι τυχόν εναλλακτικές προτάσεις συνοδεύονται από εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του δήμου».

Η πρόταση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατατέθηκε λίγες ώρες πριν την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και μάλιστα όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη διεύθυνση προγραμματισμού και όχι στην τεχνική υπηρεσία…

Προφανώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα κρίνει για το αν έπρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία ή όχι η πρόταση των παρατάξεων, θα κρίνει όμως και το αν οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Εφημερίδα Συνείδηση

Προστασία πρώτης κατοικίας: Τετράμηνη παράταση και επίσημα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr