Απόφαση-σταθμός για υπόθεση κάνναβης: Αθωώθηκε 56χρονος

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σταύρος Ζαγκανας, ανέφερε ότι η κλωστική κάνναβη πλέον μπορεί να καλλιεργείται και να παράγονται προϊόντα.

Αθώος κρίθηκε ο 56χρονος Χανιώτης που είχε συλληφθεί από τις λιμενικές αρχές, με προϊόντα κάνναβης.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του καθώς όπως είπε δεν φαινόταν αν τα προϊόντα προερχόταν από την συγκεκριμένη καλλιέργεια που με το ποσοστό THC 0,02%, δεν θεωρείται ναρκωτική ουσία. Ο πρόεδρος ωστόσο τον έκρινε αθώο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα ζήτησε να γίνουν εκ νέου έλεγχοι από το χημείο του κράτους για να φανεί αν τα προϊόντα ήταν νόμιμα, καθώς όπως τονίστηκε οι διωκτικές αρχές δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Ο Γιάννης Τσιρώνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε δήλωσή του σημείωσε ότι  το δικαστήριο έκανε καλά την δουλειά του καθώς δεν τεκμαίρεται πουθενά ότι τα προϊόντα της εταιρείας περιέχουν ναρκωτικές ουσίες, καθώς είναι προϊόντα που καλλιεργούνται νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. «Μου έκανε εντύπωση βέβαια», πρόσθεσε, «ότι η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, επιμένοντας ότι η βιομηχανική κάνναβη είναι ναρκωτικό. Η βιομηχανική κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σταύρος Ζαγκανας, ανέφερε ότι η κλωστική κάνναβη πλέον μπορεί να καλλιεργείται και να παράγονται προϊόντα.

«Δυστυχώς μετά λύπης μου κατάλαβα ότι το δικαστήριο, σήμερα έμαθε την ύπαρξη της συγκεκριμένης νομοθεσίας και για αυτό η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε και την καταδίκη του κατηγορουμένου. Ευτυχώς ο πρόεδρος ρίχνοντας μια πιο προσεκτική μάτια στην νομοθεσία, οδηγήθηκε στην αθωωτική απόφαση. Αυτή η απόφαση είναι και η πρώτη αυτού του είδους για τα δικαστηριακά δεδομένα και μακάρι να αποτελέσει οδηγό για να μην ταλαιπωρούνται άλλοι άνθρωποι με παρόμοιες περιπτώσεις, για την συγκεκριμένη ουσία που εμπίπτει στις μη απαγορευμένες ουσίες εκ του νόμου».

Πηγή: Flashnews.gr

Εκτός Υπερταμείου αρχαιολογικοί χώροι στη Δυτική Ελλάδα