Απόδοση τιμής στους εκτελεσθέντες της 31ης Ιουλίου 1944 στα Καλύβια (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις τιμώντας τη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν την 31η Ιουλίου 1944 στην Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου – Κρυονερίου, σε κοντινή απόσταση από τα Καλύβια τέλεσαν με κάθε επισημότητα και σε σεμνότητα το ετήσιο Μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο θυσίας τους. Την ομιλία στον τόπο της θυσίας έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ πλην των επισήμων κατέθεσαν και στεφάνια εκπρόσωποι – απόγονοι των οικογενειών εκτελεσθέντων.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ο Αιτωλοακαρνάνας Σταύρος Καραγκούνης τόνισε: «Σε μια σεμνή τελετή τιμήσαμε την μνήμη των 59 συμπολιτών μας που πολλά χρόνια πριν έχασαν την ζωή τους. Οι κατακτητές ακόμη και την περίοδο που έφευγαν από την χώρα πραγματοποιούσαν διάφορε θηριωδίες, όπως αυτή στα Καλύβια. Τιμούμε την μνήμη των ανθρώπων αυτών πολλά χρόνια μετά, τους θυμόμαστε και συνεχίζουμε την προσπάθειά τους έτσι ώστε να τους κάνουμε πραγματικά υπερήφανους σε στιγμές δύσκολες για την χώρα. Ενωμένοι όμως όλοι μαζί οι Έλληνες και αυτή την φορά θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες αυτές συνθήκες, θα βγούμε μπροστά και είμαστε όλοι μαζί έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους αγώνες όλων των ανθρώπων και των 59 συμπολιτών μας που έπεσαν γενναία. Είμαι σίγουρος πως αν μας βλέπουν από κει ψηλά θα είναι υπερήφανοι για τους αγώνες που συνεχίζουμε».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επεσήμανε πως: «Ημέρα ιστορικής μνήμης σε ένα αιματοβαμμένο τόπο. Οι πρόγονοι μας έδειξαν το παράδειγμα, καιρός να το ακολουθήσουμε. Οι Έλληνες δεν σηκώνουμε ζυγό. Με ομόνοια και ομοψυχία προχωράνε μπροστά για να αντιμετωπίσουν όλοι τις προκλήσεις του σήμερα».

teleti5

teleti5

teleti14

teleti7

teleti17

teleti26

teleti29

teleti19

teleti28

teleti27

teleti8

teleti10

teleti32

teleti31

teleti30

teleti120

teleti11

teleti12

teleti23

teleti25

teleti24

teleti15

teleti16

teleti22

teleti21

teleti9

teleti13

teleti1

Διάσωση όρνεων στην περιοχή της Παλαίρου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)