Από Δευτέρα ξεκινάει η σίτιση

Συνάντηση Παπαναστασίου με την Πρύτανη

Από Δευτέρα ξεκινάει η σίτιση  

Σίτιση με το μήνα

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση που επιδίωξε επανειλημμένος ο δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κα Κυριζοπόυλου και τον αντιπρύτανη κ Αγγελόπουλο. Στην συνάντηση που έγινε στην Πάτρα, συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα των τμημάτων που έχουν παραμείνει στο Αγρίνιο και ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το βασικότερο ζήτημα όμως που συζητήθηκε είναι αυτό της σίτισης των φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Αγρινίου κ Παπαναστασίου ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειές, ώστε να μην συνεχιστεί η κατάσταση αυτή με την συνεχόμενη παράτασης στην σίτιση των φοιτητών , η οποία ανά μήνα σταματάει και να δοθεί μια οριστική λύση.  Εκ μέρους της Πρυτανείας Πατρών, κατόπιν έντονης διαβούλευσης, έλαβε την δέσμευση ότι την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Δευτέρα θα ξεκινήσει πάλι η σίτιση των φοιτητών, αλλά πάλι για ένα μήνα. Ωστόσο, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στο διάστημα αυτό ώστε να προκηρυχτεί διαγωνισμός για την σίτιση των φοιτητών.

Στο επιχείρημα της πρυτανείας, ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες για να αναλάβουν την σίτιση των φοιτητών, λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού που υπάρχει για το θέμα, ο κ Παπαναστασίου δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση. Θα έρθει δηλαδή σε επαφή με τον Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχή Αγρινίου, και με άλλους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ερχόμενη Δευτέρα, η διοίκηση των Πανεπιστημίου Πατρών, μαζί με τον δήμαρχο Αγρινίου κ Παπαναστασίου, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα κτήρια που στεγάζονται τα τμήματα του Αγρινίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ανοιχτή συζήτηση με τους φοιτητές στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Παπαναστασίου εξέφρασε την επιθυμία του να στηρίξει και να προσπαθήσει να δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα των φοιτητών και  των τμημάτων του Αγρινίου με σκοπό να αποφευχθούν προβλήματα τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τα τμήματα του Αγρινίου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ωστόσο εκδόθηκε δελτίο τύπου από τον δήμο Αγρινίου το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα «Συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου είχε σήμερα στην Πάτρα ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία και του αναπληρωτή της Πρυτάνεως  Γ. Αγγελόπουλου, η Πρύτανης ενημέρωσε το κ. Δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και του κατέθεσε την  αγωνία της για τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί το Πανεπιστήμιο Πατρών με κυρίαρχα την υποστελέχωση των υπηρεσιών του και τις συνθήκες υποχρηματοδότησης που δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία και των τμημάτων του Αγρινίου. «Η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος» ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου και  εξέφρασε την ανάγκη συμπόρευσης του Πανεπιστημίου με το Δήμο Αγρινίου,  προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Αγρινίου όπως, η σίτιση των φοιτητών , η στέγαση κ.α

Ο κ. Παπαναστασίου αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ενώ  τη Δευτέρα, 9/3/2015  η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου  θα επισκεφθεί  τα τμήματα του Αγρινίου .

Κων/νος Χονδρός