ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑπλή ασυμφωνία χαρακτήρων

Απλή ασυμφωνία χαρακτήρων

Απλή ασυμφωνία χαρακτήρων

«Ασυμφωνία… χαρακτήρων» παρατηρείται στο θέμα της αλλαγής των διοικητών των νοσοκομείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Άλλοι αναρωτιούνται γιατί δεν συμπεριέλαβαν στην προκήρυξη για τους διοικητές τα δυο νοσοκομεία, άλλοι εάν ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου θα ακολουθήσει την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας και κάποιοι άλλοι εάν το υπουργείο θα εκτιμήσει τη δουλειά που έχει γίνει στο νοσοκομείο Μεσολογγίου από τον σημερινό Συριζαίο διοικητή και θα του ζητήσουν να παραμείνει.

Όπως και να χει όμως η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για τις θέσεις των διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας βγήκε χωρίς να είναι μέσα τα δυο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο λόγος είναι απλός! Οι διοικητές που έχουν υπογράψει σύμβαση παραμένουν στις θέσεις τους ώσπου να λήξει η θητεία τους. Αυτών που η θητεία λήγει στο τέλος του 2019 και γίνεται τώρα η προκήρυξη, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι το τέλος της και οι καινούργιοι θα αναλάβουν αμέσως μετά.

Η διαφορά με την προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα των διοικητών είναι η εντολή από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να καταργηθεί η συνέντευξη που έδιναν οι υποψήφιοι διοικητές στην επιτροπή της οποία πλέον θα προΐσταται ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Ο Γ.Γ. θα παραλαμβάνει τους φακέλους με τα στοιχεία των υποψηφίων διοικητών και που διαβιβάστηκαν σε αυτόν μέσω ΥΠΕ και στη συνέχεια θα συντάσσει κατάλογο αξιολόγησης.

Ακολούθως θα εισηγείται στον υπουργό και αυτός θα λαμβάνει την απόφαση διορισμού του διοικητή και το νοσοκομείο που θα τοποθετηθεί.

Πρόθεση της κυβέρνησης πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι να αλλάξουν μέχρι την Άνοιξη του 2020 όλοι οι διοικητές στα νοσοκομεία της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Μέχρι τότε οι δύο διοικητές καλούνται να ακολουθήσουν τις εντολές του υπουργείου υγείας…

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Σε αυτή τη «μαύρη» επέτειο υπάρχει πλέον λίγο φως

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr