Απλή αναλογική με «Κλεισθένη 1»; Αρκεί να μην έχει εξορίες!

«Κλεισθένης 1» λοιπόν η νέα μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης. Μία ακόμη. Όπως είπε ο υπουργός κ. Σκουρλέτης μετά από εξαντλητικό διάλογο, κάτι που αληθεύει. Και θα έχει και συνέχεια γιατί είμαστε στην πρώτη φάση. Αυτό το «1» σημαίνει ότι θα ακολουθήσει και ένα «2», για να βρισκόμαστε σε δουλειά.

Ο υπουργός θέλει να καθιερώσει απλή αναλογική και στους δήμους. Μάλλον γι’ αυτό έχουν σπάσει από τώρα τα τηλέφωνα στο Αγρίνιο, παρότι οι δημοτικές εκλογές θα είναι οι τελευταίες που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Όμως ο Κλεισθένης έβαλε λέει τις βάσεις για την μεταρρύθμιση μετά από χρόνια τυραννικού πολιτεύματος. Το πιάσαμε το υπονοούμενο.

Το κύριο που έκανε ο Κλεισθένης ήταν πως οι «βουλευτές» στην Αθήνα έγιναν 500 ενώ πριν ήταν 400 και έβγαιναν με κλήρο 50 από κάθε… φυλή. Δεν ξέρουμε αν έχει κάτι παρόμοιο στο μυαλό του ο υπουργός. Αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι επί Κλεισθένη άρχισαν οι οστρακισμοί, δηλαδή οι εξορίες. Μάζευε ο δήμος 6 χιλιάδες υπογραφές εναντίον σου μετά από ανώνυμη καταγγελία; Χωρίς δίκη έφευγες για βόλτα στην ξενιτιά.

Ωραία ιδέα για το 2018, τι λέτε;

Η Άνοιξη και τα «τροχιοδεικτικά» για εκλογές