Απλά τα πράγματα με Ματζουράκη

Ξεπέρασε τον Κυριακίδη

516e7c03-07ca-4d13-8cd4-bfa1c44aa2e1Ο Αμρ Ουάρντα αναδείχτηκε νικητής στην ψηφοφορία για τον MVP του Παναιτωλικού στον  αγώνα με τον Ολυμπιακό, με 62%, στον σχετικό  διαγωνισμό της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ. Ο Αιγύπτιος έφτασε τις οκτώ διακρίσεις  και γίνεται  πρώτος σε βραβεία με δεύτερο τον Δημήτρη Κυριακίδη που έχει κερδίσει επτά.

Στο μεταξύ  Άντι αναχώρησε μετά από δύο εβδομάδες προπονήσεων με τον  Παναιτωλικό και το επόμενο διάσημα θα αποφασιστεί εάν υπάρχει προοπτική μιας εκ νέου συνεργασίας.

Χθες επανήλθαν στις προπονήσεις οι παίκτες των κυανοκίτρινων κι  εκτός του αδειούχου Κλέσιο ήταν όλοι παρόντες για την προετοιμασία του αγώνα με τον Ηρακλή, καθώς  δεν υπάρχουν πλέον τραυματίες.  Στον  τελευταίο αγώνα της Αγωνιστικής περιόδου   θα απουσιάσουν  οι τιμωρημένοι Κούσας  και  Μύγας. «Προθέρμανση, αποστάσεις με μπάλα, συνεργασίες με τελειώματα φάσεων και αγωνιστικό παιχνίδι, περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση. Συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές με εξαίρεση τον Κλέσιο που επιστρέφει από την πατρίδα του το απόγευμα της Πέμπτης», ανέφερε το χθεσινό Δελτίο Τύπου .

———————————————————————————————————————————————————

Απλά τα πράγματα με Ματζουράκη

Ένα θέμα το οποίο (μοιραία)  άνοιξε από δημοσιεύματα είναι αυτό της παραμονής (ή μη) του Γιάννη Ματζουράκη στον Παναιτωλικό. Όπως… είθισται άρχισαν να γράφονται τα «γνωστά» περί συνάντησής του με τον Κωστούλα, διαβουλεύσεων και τα συναφή. Εντούτοις τα πράγματα είναι πολύ απλά: Αν τον θέλει ο Κωστούλας, μένει. Διότι ο έμπειρος τεχνικός  έχει εκφράσει με ποικίλους τρόπους,  σε δηλώσεις του, την βούλησή του να συνεχίσει. Ούτε χρειάζονται ιδιαίτερες συμφωνίες  διότι οι δύο πλευρές γνωρίζονται καλά, η δε  συνεργασία και η φιλοσοφία τους έχουν  δοκιμαστεί στην πράξη κι ο Ματζουράκης εμπιστεύεται τους διοικούντες. Άλλωστε  η δήλωσή του στην μεταγραφική περίοδο «ό,τι καλό βρείτε πάρτε το», επιβεβαιώνει πως και στο θέμα του ρόστερ αφήνει πολύ «χώρο» στην ΠΑΕ.

53d1e06c-d264-4a17-b457-bb3aa23a1c9fΟ δε Κωστούλας σε πρόσφατη συνέντευξη του ανέφερε πως δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή προπονητή. Αυτό δίνει το στίγμα παραμονής του Ματζουράκη, αλλά μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρηθεί. Στο πρόσφατο παρελθόν παρόμοιες τοποθετήσεις  δεν αποτέλεσαν εχέγγυο για την παραμονή του προπονητή, καθώς αφήνουν κάποια  περιθώρια  και για άλλες εξελίξεις. Βέβαια εάν ισχύσει η άλλη τοποθέτηση του Κωστούλα, ότι δηλαδή βασικός στόχος θα είναι η παραμονή (με ότι αυτό συνεπάγεται), τότε η συνέχιση συνεργασίας με τον  Ματζουράκη κερδίζει πόντους. Μάλιστα ο τρόπος που αναφέρει την  οριοθέτηση του στόχου, οδηγεί στην «υποψία» ότι το καλοκαίρι ο Πόντες ήταν εκείνος  που πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει  για έξοδο στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού δήλωσε – μεταξύ άλλων –  σε συνέντευξη στο gazzetta.gr, για τον έμπειρο τεχνικό :  «Πρώτα από όλα στα τεχνικά κομμάτια άλλαξε τον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Το προσάρμοσε στον ελληνικό τρόπο. Η παρουσία του ενέπνευσε τους παίκτες που κατάλαβαν πως ο Ματζουράκης ξέρει από προπονητική. Εφάρμοσε πειθαρχία μέσα στα αποδυτήρια και έδωσε και ευκαιρίες σε περισσότερους παίκτες και ειδικά παίκτες από τις ακαδημίες μας. Αρχικά δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή προπονητή. Είμαστε ικανοποιημένοι και πιστεύουμε πως θα στήσει την ομάδα ακόμα πιο καλά. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος (σ.σ. του στόχου για Ευρώπη), προσωπικά δεν βάζω στόχους τέτοιους. Εγώ λέω καλό ποδόσφαιρο και παραμονή στην κατηγορία και ότι καλύτερο έρθει, ας έρθει».