Απειλείται το καλοκαίρι στην Δυτική Ελλάδα αλλά μελέτη δεν έχουμε

Μερικές αναρτήσεις πριν γράφαμε για το ενδεχόμενο  οι ακτές της Αιτωλοακαρνανίας να γίνουν οργανωμένα πόλος έλξης φέτος το καλοκαίρι γιατί οι τσούχτρες έχουν κυριαρχήσει στις παραλίες της Αχαΐας

Τελικά φαίνεται ότι δύσκολα θα είμαστε τόσο τυχεροί αφού τα πρώτα σημάδια είναι ανησυχητικά. Για παράδειγμα στην Φωκίδα έχουμε ήδη μεγάλους πληθυσμούς από τσούχτρες και φυσικά η Φωκίδα είναι δίπλα στην Ναυπακτία… Όλοι καταλαβαίνουμε τώρα  ότι το πρόβλημα ήρθε για να μείνει, ακόμη και στην Ζάκυνθο έχουν έρθει οι πρώτες αναφορές.

Ίσως λοιπόν πρέπει οι αρχές να ξεκινήσουν να δουν τι μπορεί να γίνει συνολικά στην Περιφέρεια γιατί μεμονωμένα το θέμα δεν αντιμετωπίζεται. Και από τους τρεις πρώην νομούς έρχονται μηνύματα ότι οι ιδιώτες προσπαθούν μόνοι τους να έχουν έτοιμα δίχτυα σε περίπτωση που εμφανιστεί το κακό κοντά στις τουριστικές τους επιχειρήσεις αλλά αυτό δεν φτάνει.

Και το κακό είναι πως το μήνυμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν είναι καλό. «Δεν υπάρχει μελέτη για τις τσούχτρες», φέρεται να δήλωσε χθες ο Πάνος Κουρουμπλής όντας αρμόδιος Υπουργός.

Νέα Αβόρανη: Κλείνει το Νηπιαγωγείο και πάει στο Παναιτώλιο