Απ. Κατσιφάρας: Θέλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της προοδευτικής κατεύθυνσης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Πατάμε γερά στα πόδια μας και με όραμα και με έργο και πάντα με πολιτική και αυτοδιοικητική αξιοπρέπεια. Η πολιτική και αυτοδιοικητική μου διαδρομή είναι γνωστή. Πάντα μου αρέσει να έρχεται το καινούργιο, το καινοτόμο. Εμείς πρέπει να απαντάμε στις προκλήσεις του αύριο. Είναι μία προοδευτική προσέγγιση. Πρέπει να είμαστε με το επιχειρείν αλλά να βλέπουμε και τον εργαζόμενο και την κοινωνία της αλληλεγγύης. Ουσιαστικά θέλουμε ένα βιώσιμο, ανταγωνιστικό και φιλικό παραγωγικό μοντέλο που θα υπερασπίζεται τα εργασιακά και δημόσια δικαιώματα. Είναι μία αντίληψη που πρέπει να υπηρετήσουμε γιατί δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω σε εποχές που οδήγησαν τη χώρα μας σε μία βαθιά χρεοκοπία».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και τον Νίκο Αγγελόπουλο.

Εν συνεχεία ο κ. Κατσιφάρας προέβη σε έναν μίνι απολογισμό της θητείας του αναφέροντας παράλληλα το διακύβευμα των προσεχών περιφερειακών εκλογών στην Δυτική Ελλάδα:

«Νιώθω τον εαυτό μου πάντα νέο και πάντα εσωτερικά ανανεώνομαι με βάση τους στόχους που θέτω. Και βλέπω και κάποιους που είναι κουρασμένοι από την ώρα που γεννήθηκαν. Το νέο έχει να κάνει με το τι φέρνεις και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, νομίζω ότι έχει κάνει μεγάλα βήματα σε σχέση με την καινοτομία, την έρευνα τα έργα και τις υποδομές. Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Έχω λοιπόν την εμπειρία, τη γνώση και τη θέληση σε συνδυασμό με την εργατικότητα.

Θέλω να ολοκληρώσω ένα όραμα το οποίο το έχουμε κάνει στρατηγική και το έχουμε κάνει έργα. Έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στην περιφέρεια. Κάποιοι λένε ψηφίστε με γιατί είμαι ντόπιος. Καμία άλλη απάντηση, χωρίς να βάζουν ποιες είναι οι προκλήσεις του σήμερα. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής εντιμότητας, συνέπειας και διάφανης διαδικασίας στα δημόσια πράγματα και τη δημόσια διαχείριση. Βεβαίως δεν τα έχουμε κάνει όλα και δεν τα έχουμε κάνει όλα τέλεια. Είναι και αυτά μέσα στη ζωή. Δεν έκανα κανένα λάθος όμως με ιδιοτέλεια και λάθος που να ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον.

Ο «Κλεισθένης» σε υποχρεώνει να συνεργαστείς. Εγώ προσωπικά την κουλτούρα της συνεργασίας και την παιδεία της συνεννόησης την είχα πριν το νέο νόμο. Είμαι εδώ για συνεργασίες αλλά πάνω σε προγραμματική βάση. Όχι να κουβεντιάζουμε για να μοιράζουμε καρέκλες. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της προοδευτικής κατεύθυνσης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γυρίσει το χθες».