Αντιπολίτευση Δήμου Θέρμου: Απάντηση με στοιχεία στην επιστολή – διαμαρτυρία κατοίκων Τ.Κ Διπλατάνου

Η Δημοτική παράταξη του Δήμου Θέρμου «Αξιοπιστία και προοπτική για τον Δήμο Θέρμου εξέδωσε την ακόλουθο δελτίο τύπου:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ (ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ) Τ.Κ. ΔΙΠΛΑΤΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Προ ημερών δόθηκε στην δημοσιότητα επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων του ορεινού οικισμού Διπλατάνου Θέρμου για το θέμα της τοποθέτησης σιδηρογέφυρας στο σημείο που ο δρόμος διέρχεται από τον παραπόταμο του Ευήνου Στρεψιανόρεμα.

Το έργο αυτό,  ως Αξιωματική Αντιπολίτευση,  το υποστηρίξαμε γιατί έχει μεγάλη σημασία για την επικοινωνία του χωριού αλλά και του ορεινού Δήμου Θέρμου με την περιοχή της Ευηνολίμνης και της ορεινής Ναυπακτίας και ψηφίσαμε τις απαιτούμενες αναμορφώσεις για να γίνει το έργο. (Αρ. αποφ. 183/2015 & 185/2015 δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θέρμου).

Ο τρόπος όμως ανάθεσης δεν αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο,  και έτσι η δεύτερη απόφαση 185/2015,  ακυρώθηκε με την υπ’ αριθ.  138069/6273, 148437/6690/17-11-2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτό είχε σαν συνέπεια να ακυρωθεί και η υπ’ αριθ. 117/2015 απόφαση της οικονομικής επιτροπής για ανάθεση του έργου,  η οποία είχε μεσολαβήσει πριν την απορριπτική του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  οπότε η εργολάβος,  δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις για την κατασκευή του έργου. Ακόμη και η ένσταση στο άρθρο 152 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006)  που υπέβαλλε ο δήμαρχος, απορρίφθηκε όσον αφορά την ανάθεση ενώ έγινε δεκτή όσον αφορά την αναμόρφωση.

Όλα τα ανωτέρω, δημιούργησαν προβλήματα στην πληρωμή της εργολάβου, η οποία κατασκεύασε το έργο  με προσωπική απόφαση του δημάρχου,  παρά την απόρριψη της ανάθεσης από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσης,  ο δικαστικός συμβιβασμός που αποφασίστηκε από την οικονομική επιτροπή του δήμου προκειμένου να πληρωθεί η εργολάβος, απερρίφθη από το Γενικό Γραμματέα  και εδώ,  ολοκληρώνεται η οποιαδήποτε δικαιοδοσία των οργάνων του δήμου στην υπόθεση.

Η επάνοδος του θέματος μετά από ενάμισι χρόνο από τότε που δόθηκε σε κυκλοφορία η γέφυρα (δημοσίευμα 12ης Φεβρουαρίου 2016), χωρίς να υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταδεικνύει ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρχει παραπληροφόρηση και μετάθεση ευθυνών, ενώ το θέμα της πληρωμής της εργολάβου, έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν τη διοικητική ανεπάρκεια και την έλλειψη γνώσης της εκτελεστικής εξουσίας του Δήμου Θέρμου και δεν πρέπει να κατηγορείται η Αξιωματική αντιπολίτευση για τα λάθη και τις παραλείψεις του Δημάρχου Θέρμου. Δεν υφίσταται κανένα οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης του δημοτικού έργου. Αυτά είναι σενάρια για αποφυγή ανάληψης ευθυνών από τους υπεύθυνους.

Τόσο εμείς όσο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου,  έχουμε συνείδηση του ρόλου μας, τιμούμε τον όρκο μας και ψηφίζουμε με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και του λαού. Δεν υποκύπτουμε σε μεθοδεύσεις και δε θυσιάζουμε τις αποφάσεις μας στο βωμό μικροπολιτικών ή παραταξιακών σκοπιμοτήτων.

Ως Αξιωματική αντιπολίτευση και προτάσεις έχουμε και χρηματοδοτικές πηγές προτείνουμε και ό,τι είναι θετικό για τον τόπο ψηφίζουμε. Ακόμη μέσω της πρότασής μας για το live streaming που άρχισε να υλοποιείται από τις 30/09/2017 (το οποίο παρεμπιπτόντως ο κ. δήμαρχος δεν ήθελε) δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να είναι κοινωνοί για ό,τι συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και ελπίζουμε να μην υπάρχει πλέον έδραση  της παραπληροφόρησης στους επαγγελματίες αυτής της πρακτικής».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 

Χωρίς γιατρό κινδυνεύουν να μείνουν μονάδες του ΟΚΑΝΑ