ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΟ Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Το Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου  – Ακαρνανικών Όρεων  επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κος Νικόλαος Μπαλαμπάνης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μικρούς μαθητές από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών που παρευρίσκονταν εκεί, για την έννοια της σημερινής ημέρας, ενημερώνοντάς τους για την Περιβαλλοντική Συνείδηση, μέσω ειδικών Εντύπων και προβολών, από Περιβαλλοντικές δράσεις ανά τον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης η  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια παγκόσμια εκδήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), που αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του περιβάλλοντός μας κάθε χρόνο.

H Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος η οποία έχει θεσμοθετηθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, είναι μια μέρα όλων των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητα του Περιβάλλοντος και να συμμετάσχουν ενεργά στην προστασία της Γης μας.

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018  είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης  (#BeatPlasticPollution), σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια  ο κος Μπαλαμπάνης επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού όπου και πάλι συνομιλώντας με τους μικρούς μαθητές  ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε και χρησιμοποιούμε τα πλαστικά, θα έχουμε περισσότερα πλαστικά, παρά ψάρια στις Θάλασσές μας έως το 2050. Πρέπει να εμποδίσουμε τα πλαστικά να κυκλοφορούν στο νερό μας, στα τρόφιμά μας, ακόμη και στον οργανισμό μας. Η μόνη μακροχρόνια λύση είναι η μείωση των πλαστικών απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί Σχέδια και Δράσεις με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή. Συμβάλει στην προσπάθεια  προκειμένου να επιτευχθούν από τους Δήμους οι  στόχοι για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και  ζητά από τους πολίτες να συμβάλλουν σ’ αυτό με την Διαλογή στη Πηγή και την Ανακύκλωση.

Είναι λοιπόν στο χέρι μας να απαιτήσουμε επαναχρησιμοποιήσιμα, ανακυκλώσιμα προϊόντα και να κάνουμε βήματα για να μειώσουμε την κατανάλωση πλαστικού στη ζωή μας, για το καλό όλων μας.»

Παρόντες επίσης στην Ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ήταν ο κος Σελιμάς Ιωάννης, Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου  – Ακαρνανικών Όρεων,    ο κος Σκαρμούτσος Αναστάσιος εκ μέρους του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας καθώς και ο κος Τσιλίκας Θεόδωρος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

mpalampanis-foreas (1)

mpalampanis-foreas (2)

mpalampanis-foreas (3)

 

Fashion Show για 2η συνεχόμενη χρονιά!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr