Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας: «Γλάστρες» με… αρμοδιότητες

Γιατί δεν προχωρά η Περιφέρεια στο τάδε έργο; Γιατί δεν παίρνει η Περιφέρεια πρωτοβουλία να λυθεί το δείνα πρόβλημα; Στα περισσότερα από αυτού του τύπου τα ερωτήματα, που κατά καιρούς τίθονταν τα προηγούμενα χρόνια, η απάντηση και μόνιμη επωδός ήταν «είναι θέμα του Περιφερειάρχη, εγώ δεν έχω αρμοδιότητα» ή ακόμη χειρότερα «δεν το θέλει ο Κατσιφάρας»… Όμως αυτού του τύπου οι απαντήσεις μάλλον προέρχονταν εκ του πονηρού… Θα ήταν ποτέ δυνατόν οι στενοί συνεργάτες του Απ. Κατσιφάρα και οι αντιπεριφερειάρχες του να ήταν «γλάστρες»; Να μην είχαν αρμοδιότητες; Να μην είχαν δυνατότητα παρέμβασης στον Περιφερειάρχη; Φυσικά και όχι.
Εξάλλου, μετά τον τελευταίο «ανασχηματισμό» της Περιφερειακής Αρχής οι συνεργάτες του Απ. Κατσιφάρα έλαβαν όλες τις αρμοδιότητες που θα μπορούσαν να έχουν. Συγκεκριμένα με το ΦΕΚ Τεύχος Β Αρ. 211 στις 30/1/2017 μεταβιβάστηκαν σε όλους τους αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Ελλάδας, χωρικούς και θεματικούς, οι αρμοδιότητες που τους αναλογούσαν. Σε αυτή λοιπόν την απόφαση βλέπει κανείς πως στην αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά είχε μεταβιβαστεί η άσκηση των αρμοδιοτήτων σε όλες της υπηρεσίες του εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα. Ενώ οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες είχαν την εποπτεία των Διευθύνσεων, που σχετίζονταν με αντικείμενό τους για το σύνολο της Περιφέρειας.
Αυτό με δυο λόγια σημαίνει πως οι συνεργάτες του Απ. Κατσιφάρα, όπως έχουν «μέρισμα» στις επιτυχίες της Περιφέρειας, έτσι έχουν και μερίδιο ευθύνης στις αστοχίες… Όταν λοιπόν κάποιοι λένε «δεν ήμουν εγώ ο περιφερειάρχης», θέλοντας να βγάλουν την ουρά τους έξω από κάθε τι δυσάρεστο, θα πρέπει να ξέρουν ότι προκαλούν θυμηδία παριστάνοντας τις «γλάστρες» που όμως είχαν αρμοδιότητες… Η αποποίηση ευθυνών, έστω και με αυτό τον γελωτοποιό τρόπο, μπορεί να είναι για κάποιους χρήσιμη ως υπερασπιστική γραμμή εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όμως δείχνει, αν μη τι άλλο, πως ορισμένοι ούτε μπόρεσαν, ούτε μπορούν…

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Σπουδαίο το έργο του Γ. Αλεξόπουλου στο δημοτικό παρκινγκ