Η Άνοιξη και τα «τροχιοδεικτικά» για εκλογές

Είναι γνωστό ότι καρπούζι και  μαχαίρι για εκλογές κρατά πάντα η κυβέρνηση στη χώρα.  Παρόλα αυτά, μερικές φορές πρώτα πέφτουν τα τροχιοδεικτικά βλήματα να δούμε πού είμαστε και ακολουθεί η… μάχη. Μετά από πολύ καιρό ακούσαμε κάτι για εκλογές και φυσικά ήταν για τις πιο ακίνδυνες, τις δημοτικές και τις περιφερειακές. Η είδηση ότι θα πάνε πιο πίσω, κάπου στον Οκτώβρη του 2019 δεν έφερε συγκίνηση σε κανέναν.

Έκανε όμως κάτι άλλο, ένα παλιό κακό στην πολιτική. Έβγαλε τα κομπιούτερ για υπολογισμούς για τους πολιτευτές. Οι φήμες λένε ότι στο Αγρίνιο και στις άλλες μεγάλες πόλεις οι συζητήσεις έχουν αρχίσει και για τις άλλες εκλογές, τις μεγάλες. Έχουν «σκάσει μύτη» ενδιαφερόμενοι για αρκετούς χώρους ενώ οι επαφές στην Αθήνα δίνουν και παίρνουν.

Ποιό είναι το κακό; Ότι αν οι τοπικές εκλογές γίνουν μετά από ευρωεκλογές και εθνικές εκεί θα καταλήξουν όσοι θα κοπούν από τα μεγάλα ψηφοδέλτια. Και με την πίκρα που θα έχουν, έτσι και έχουμε και απλή αναλογική θα γίνει πανηγύρι κανονικό.

Ένα πράγμα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση αν ήθελε να προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα. Να βάλει όλες τις εκλογές μαζί και να στείλε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Σιγά όμως…

Δυο λυόμενες αίθουσες για το ΕΚΑΒ στο Μεσολόγγι