Ανοίγει τις πύλες της η τριήμερη έκθεση μεταφοράς και τεχνογνωσίας PATRAS IQ – Πρόγραμμα

Θεσμικό χαρακτήρα πανελλαδικής εμβέλειας αποκτά πλέον, η έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ», η οποία φέτος διεξάγεται το τριήμερο 7 – 8 και 9 Απριλίου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Η έκθεση στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα. Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Η έκθεση περιλαμβάνει:

•Εκθέματα και πρότυπα καινοτόμων ερευνητικών προϊόντων

•Παρουσιάσεις εφαρμοσμένης έρευνας

•Ομιλίες ιδρυτών start up και καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

•Ομιλίες για θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας, διανοητικής ιδιοκτησίας και εξεύρεσης πόρων για την χρηματοδότηση μετατροπής καινοτόμων ιδεών σε προϊόντα

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας.

Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων,  ο Κώστας Φωτάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας και ο Δημήτρης Παπαδημούλης Αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή

thebest.gr

 

Γολγοθάς για 16χρονο μαθητή από τον Δήμο Ήλιδας