Ανησυχία και στην Αιτωλοακαρνανία για τους πλειστηριασμούς

  • Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα
  • Σενάριο για πλειστηριασμούς ακόμα και για οφειλές από 500 ευρώ!

Εκτεθειμένη φαίνεται να είναι η πρώτη κατοικία για πολλούς οφειλέτες, αν φυσικά δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο νόμο και κυρίως στο νόμο Κατσέλη (3869/10), μετά την ψήφιση του περιβόητου πολυνομοσχεδίου.

«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι τερτίπια της κυβέρνησης για να αποφευχθούν τα ευτράπελα που γίνονται στα Ειρηνοδικεία της χώρας. Είναι ότι χειρότερο η εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο τότε θα υπάρχουν πλειστηριασμοί ακόμη και για οφειλές από 500 ευρώ» τόνισε στη «Σ» ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, ο οποίος προσέθεσε πως οι οφειλές των Ελλήνων ξεπερνούν τα 100 δις. ευρώ, συνεπώς, με μαθηματική ακρίβεια η πλειονότητα οφείλει σε τραπεζικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες ή άλλα δάνεια και το δημόσιο.

Παράλληλα, ο κ. Λεχουρίτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, λόγω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών υπάρχει ο κίνδυνος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «κάποιος οφειλέτης να εξυπηρετεί το χρέος του προς την τράπεζα, αλλά να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος του προς το κράτος ή άλλο ασφαλιστικό φορέα, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως το ακίνητό του θα βγει σε πλειστηριασμό. Στην περίπτωση αυτή η τράπεζα που εξυπηρετείται κανονικά ως προς το δάνειο θα βγάλει το ακίνητο στον πλειστηριασμό για λογαριασμό του δημοσίου ή του ασφαλιστικού ταμείου».

Να σημειώσουμε ότι στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή δεν έχουν «παρουσιαστεί» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, την ίδια στιγμή που οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και το τέλος του μήνα, ενώ όσοι πλειστηριασμοί ήταν προγραμματισμένοι για όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, έχουν αναβληθεί.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Ανά δύο μήνες η πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα