Αναζητώντας το 6ο λευκό (του δυσαρεστημένου)

Με 36 ψήφους εξελέγησαν τόσο ο Γιάννης Φαρμάκης, όσο ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, αλλά και ο Δημήτρης Κουρουμπλής στο προεδρείο του νέου δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Η ψηφοφορία κατέγραψε και στις τρεις περιπτώσεις από έξι λευκά και βεβαίως τις τρεις αποχές από τη Λαϊκή Συσπείρωση και το «Ανυπότακτο Αγρίνιο». Αξιοπρόσεκτη, αν μη τι άλλο, η σύμπτωση.

Η ψηφοφορία είναι βεβαίως μυστική, αλλά με ένα τέτοιο αποτέλεσμα για τους προταθέντες υποψηφίους από τις τρεις μεγαλύτερες σε δύναμη δημοτικές παρατάξεις, δύσκολα αποφεύγει κανείς τον πειρασμό να μη κάνει κάποια εικασία. Η εικασία λοιπόν που φαντάζει ως πιθανότερο σενάριο είναι ότι κάποιος εκ των παρατάξεων Παπαναστασίου, Σταρακά και Καμμένου –μήπως κάποιος δυσαρεστημένος που δεν προτάθηκε ο ίδιος από την παράταξή του;- προτίμησε το λευκό. Εξάλλου το πιθανότερο είναι τα υπόλοιπα πέντε λευκά να προήλθαν από τους τέσσερις συμβούλους της παράταξης Καζαντζή και τον επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Γ. Καραμητσόπουλου.

Οι τρεις μεγαλύτερες δημοτικές παρατάξεις, που αθροίζουν 37 δημοτικούς συμβούλους (19 η παράταξη Παπαναστασίου, 13 η παράταξη Σταρακά και 5 η παράταξη Καμμένου), φάνηκε εξ’ αρχής ότι είχαν την πρόθεση να κινηθούν συναινετικά στην εκλογή προεδρείου ψηφίζοντας τους προταθέντες από τις άλλες παρατάξεις. Κάποιος όμως είχε διαφορετική άποψη και έτσι καταγράφηκε μία «απώλεια»…

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Ο Τίμος θα έλεγε τα ίδια εάν ήταν στο συμβούλιο του Πελετίδη;