«Ανάσα» από το Νιάρχος στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας – Ήρθαν τα πρώτα 6 νέα ασθενοφόρα

Ουκ ολίγα ρεπορτάζ είχε κάνει και το thebest.gr για την έλλειψη ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας και την αναμονή του Διευθυντή του Γρηγόρη Μπαράκου, αλλά και των εργαζομένων, για την ενίσχυση με νέο στόλο. Η στιγμή αυτή ήρθε, όχι από το δημόσιο, αλλά μέσα από τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο δωρίζει πανελλαδικά  143 ασθενοφόρα διαφόρων τύπων.

Στην Πάτρα, έδρα του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλονιά και Ζάκυνθo) χθες ήρθαν 5, ενώ είχε προηγηθεί η άφιξη ενός ασθενοφόρου, την περασμένη Παρασκευή.

Ο Γρηγόρης Μπαράκος αναφέρει στο thebest.gr ότι θα δοθούν τμηματικά στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, συνολικά 19 ασθενοφόρα.

«‘Έχουμε παραλάβει έξι νέα ασθενοφόρα μέχρι στιγμής, τα οποία τώρα προετοιμάζουμε για να κυκλοφορήσουν άμεσα, εντός των επόμενων ημερών και τμηματικά θα ενισχυθούμε με 19 οχήματα. Όπως ξέρετε αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα, γιατί η περιοχή μας είχε να πάρει καινούργιο ασθενοφόρο από το 2004! Ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια και χάρη στην υπερπροσπάθειά μας δεν είχαμε τραγικές συνέπειες», σημειώνει ο κ. Μπαράκος.

Ωε γνωστόν ο διαγωνισμός που αφορούσε την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε, την ώρα που η Περιφέρειά μας είναι από τις πιο προβληματικές. Αν σκεφτεί κανείς ότι αρκετά ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω παλαιότητας και βλαβών.

thebest.gr

Παραλαβή αιτήσεων ΦΠΑ αγροτών