Η ανάρτηση Καραγκούνη για τον Βαρουφάκη

«Η άθλια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αποδεικνύει περίτρανα την «επιτυχία» της θεωρίας παιγνίων του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε στο facebook τη συνέντευξη Βαρουφάκη ως εξής:

Με τη συνέντευξη του κυρίου Βαρουφάκη αποκαλύφθηκε για ακόμη μια φορά η «περήφανη διαπραγμάτευση της πρώτης φοράς αριστερά».
Με δεδομένο ότι η Ελλάδα δανείζεται ήδη από τους εταίρους της, με επιτόκιο λιγότερο από 0,5% , δε μας είπε ο κύριος Βαρουφάκης, με τι επιτόκιο δανείου είχε συμφωνήσει με την Κίνα (διότι το επιτόκιο δανεισμού στις αγορές για την Ελλάδα ήταν τότε πάνω από 10%) ούτε βεβαίως με τι ανταλλάγματα είχε συμφωνήσει τη σύναψη του εν λόγω δανείου.

Αφήστε δε το κορυφαίο… θα εκβίαζε τους δανειστές με κούρεμα 27 δισ. ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ. Το ομόλογο που έληγε τον Ιούλιο του 2015 δεν ήταν ύψους 27 δισ. αλλά 3,5 δις ευρώ. Να θυμίσω ότι το ομόλογο αυτό είχε αγοραστεί σε τιμή χαμηλότερη από την ονομαστική του αξία και ως γνωστόν η διαφορά επιστρέφεται από τους εταίρους ως κέρδος στην Ελλάδα.

Συμπέρασμα: με ένα ήδη κουρεμένο ομόλογο 3,5 δισ. ευρώ, ο κύριος Βαρουφάκης και η κυβέρνηση Τσίπρα απειλούσαν με Grexit την ΕΚΤ και τους εταίρους μας παίζοντας στην ουσία στα ζάρια την Ελλάδα και το μέλλον της.

Σήμερα, έξι μήνες μετά, η άθλια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αποδεικνύει περίτρανα την «επιτυχία» της θεωρίας παιγνίων του κου Τσίπρα και του κου Βαρουφάκη !

real.gr