ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαAνακοίνωση της Ε.ΠΑ.Μ Αγρινίου για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Aνακοίνωση της Ε.ΠΑ.Μ Αγρινίου για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Aνακοίνωση της Ε.ΠΑ.Μ Αγρινίου για τις αγροτικές επιδοτήσεις

«Θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος του έτους στη δίκαιη και αντικειμενική οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις επιδοτήσεις των αγροτών» αυτή ήταν η απάντηση του φερόμενου ως «Υπουργού»  Αγροτικής Ανάπτυξης  & Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη στην  ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας Νίκου Μωραΐτη. Επίσης διαβεβαίωσε ότι «αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ρισκάρει τις επιδοτήσεις για την στήριξη των Ελλήνων αγροτών».

Μάλιστα. Δηλαδή τόσο οι «Κυβερνητικοί» όσο και οι βουλευτές της «αντιπολίτευσης» λένε ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι να τους δίνουν επιδοτήσεις. Μέχρι πότε; Θα δούμε. Και αν από τον «Υπουργό» το περιμέναμε, από τους βουλευτές του Κόμματος του Λαού όπως λένε όχι. Περιμέναμε κάτι περισσότερο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Θα περιμέναμε να κάνουν μια ερώτηση προς τον «Υπουργό» για το τι προτίθεται να κάνει για την προστασία των αγροτοκτηνοτρόφων. Για το πως δηλαδή θα προστατεύσουν την παραγωγή τους για να μπορούν να έχουν εισόδημα ικανό να τους κρατήσει σε αυτή τη δουλειά που διάλεξαν και που είναι υπ’ αριθμόν 1 για την Ελληνική Οικονομία.

Όπως όμως είναι γνωστό από το τρίτο μνημόνιο η εκάστοτε «Ελληνική Κυβέρνηση» δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση αν πρώτα δεν ενημερωθούν και συμφωνήσουν οι ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΣΜ και ΕΚΤ. Αυτό ο κ. Μωραΐτης δεν το ήξερε όταν έκανε την ερώτηση; Ασφαλώς και το ήξερε, αλλά τι να έλεγε στους αγροτοκτηνοτρόφους; Να τους πει ότι όταν το ψήφιζαν αυτό τον Αύγουστο του 2015 αυτός και οι άλλοι βουλευτές του ΚΚΕ αντί να παραιτηθούν ως κόμμα και να προκαλέσουν πολιτική ανωμαλία μη επιτρέποντας στους ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ βουλευτές να το ψηφίσουν, αυτοί απλώς είπανε ΟΧΙ και έκατσαν μέσα στη βουλή εισπράττοντας την παχυλή αποζημίωσή τους; Θα τον έπαιρναν με τα γάλατα οι κτηνοτρόφοι και με τις ντομάτες οι αγρότες. Οπότε κάνει αυτή την έξυπνη κίνηση πετώντας για άλλη μια φορά τη μπάλα στην εξέδρα και στις επόμενες εκλογές θα έρθει και θα πει ότι εγώ να έκανα ερωτήσεις για το τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις σας. Και όλα καλά. Και ας πεθαίνει ο αγροτικός τομέας, από τη μη ύπαρξη εισοδήματος, την πληρωμή ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια τους και παρακαλώντας τους εμπόρους να πάρουν τα προϊόντα τους σε τιμή που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα κόστη.

Και επειδή ζήλεψε τη δόξα του κ. Μωραΐτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρας πήγε και αυτός στον «Υπουργό», γιατί εκλογές έρχονται και πρέπει να πει κάτι στους αγρότες για να τον ξαναψηφίσουν. Τώρα τι θα φέρει για τους αγρότες αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ότι έφερε και ο κ. Μωραΐτης. ΤΙΠΟΤΑ.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι σε ένα κράτος υπό ΚΑΤΟΧΗ που το μόνο που ενδιαφέρει τον κατακτητή είναι το οικόπεδο και μάλιστα απαλλαγμένο από τους ιθαγενείς, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα απολύτως από τις δωσιλογικές κυβερνήσεις και τους ντόπιους  εκπροσώπους τους, τόσο στην κεντρική σκηνή όσο και στους ΟΤΑ. Μόνο με ανατροπή αυτού του ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ καθεστώτος μπορούν να δουν ήλιου πρόσωπο τόσο αυτοί και τα παιδιά τους όσο και όλες οι άλλες εργασιακές ομάδες.

Το Ε.ΠΑ.Μ. για όλα αυτά έχει καταθέσει μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία στον Άρειο Πάγο. Είναι το πρώτο κόμμα στην παγκόσμια Πολιτική Ιστορία που καταθέτει μήνυση Εσχάτης Προδοσίας στο σύνολο του Πολιτικού Συστήματος. Με τον τρόπο αυτό δεσμεύεται απέναντι στον Ελληνικό Λαό πως δεν θα κάνει πίσω μέχρι την απελευθέρωση. Μάθε γι’ αυτή. Στήριξε τη μήνυση μέσα από τη επίσημη σελίδα του Ε.ΠΑ.Μ.  www.epamhellas.gr

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για την Παρασκευή

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr