Ανακαίνιση μπάνιου: Ήρθε η ώρα για την αλλαγή που επιθυμείτε

Ανακαίνιση μπάνιου: Ήρθε η ώρα για την αλλαγή που επιθυμείτε

Πριν ξεκινήσετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία θα πρέπει να σκεφτείτε και να λάβετε υπόψιν ώστε να αποκτήσετε ένα χώρο που θα είναι λειτουργικός και θα καλύπτει τις ανάγκες και φυσικά το γούστο σας.

Μετά από μία δύσκολη καθημερινότητα, με υποχρεώσεις και δουλειές το μπάνιο είναι ο χώρος στον οποίο μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απομακρύνουμε την ένταση της ημέρας. Μια αλλαγή στον χώρο θα μπορούσε να σας βελτιώσει την διάθεση και να δώσει έναν αέρα ανανέωσης σε ολόκληρο το σπίτι.

Στα σπίτια παλιάς κατασκευή είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του μπάνιο τόσο για  πρακτικούς όσο και για αισθητικούς λόγους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές συμβουλές εάν έχετε μπει στην διαδικασία να σκεφτείτε για ανακαίνιση του μπάνιου σας και θέλετε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιλέξτε με προσοχή το χρώμα στους τοίχους

Αν θέλετε να δώσετε νέα πνοή στο μπάνιο το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε βάφοντας του τοίχους. Το λευκό είναι το συνηθέστερο χρώμα μιας και είναι μία απόχρωση που μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε χρώμα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το λευκό χρώμα μπορεί να δώσει  λάμψη και φωτεινότητα  ενώ μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος από ότι στην πραγματικότητα. Φυσικά γήινες αποχρώσεις ή αποχρώσεις του γαλάζιου είναι πάντα εντός μόδας και δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να δώσετε έμφαση στα πλακάκια μπάνιου βρίσκοντας την κατάλληλη απόχρωση αλλά και σχέδιο ώστε να δημιουργήσετε το μπάνιο των ονείρων σας.

Μην ξεχνάτε τον φωτισμό

Ο καλός φωτισμός θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Το μπάνιο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν καθώς συνήθως υπάρχει έλλειψη φυσικού φωτισμού. Η καλύτερη λύση είναι ένας απαλός φωτισμός που να έχει την δυνατότητα να δυναμώνει αλλά και να συγκεντρώνει το φως σε σημεία όπως ο καθρέπτης σε περίπτωση που θέλετε να ξυριστείτε ή να βαφτείτε. Μικροί, κρυφοί φωτισμοί μπορούν να δημιουργήσουν μια ζεστή και ρομαντική νότα στον χώρο.

Σκεφτείτε για το έπιπλο μπάνιου που θα αγοράσετε

Τα έπιπλα μπάνιου εκτός από αισθητικούς εξυπηρετούν και λειτουργικούς σκοπούς καθώς αποτελούν εξαιρετική λύση για την αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων. Έπιπλα μπάνιου με ράφια, ντουλάπια και συρτάρια θα σας λύσουν τα χέρια. Βέβαια, μην ξεχάσετε να υπολογίσετε ακριβώς το διαθέσιμο χώρο ώστε τα έπιπλα που θα επιλέξετε να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε επιδαπέδια ή κρεμαστά έπιπλα στο μπάνιο ανάλογα με τις απαιτήσεις της οικογένειας αλλά και το γενικότερο ύφος του σπιτιού και να δημιουργήσετε μια πολύ κομψή σύνθεση.

Επιλέξτε τα κατάλληλα είδη υγιεινής

Η επιλογή για τα είδη υγιεινής θα πρέπει να γίνεται με βάση την ποιότητα, την λειτουργικότητα και φυσικά την αισθητική. Τα είδη υγιεινής θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους σε σχέδιο και στυλ ώστε να πετύχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Βασική λεπτομέρεια είναι να διαλέξετε ανάμεσα σε μπανιέρα ή ντουζιέρα. Η ντουζιέρα εξασφαλίζει περισσότερο ελεύθερο χώρο οπότε εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος θα λέγαμε πως είναι η ιδανική επιλογή. Ωστόσο, είναι γεγονός πως η μπανιέρα είναι περισσότερο βολική και αναπαυτική αλλά θα πρέπει πάντα να έχετε στον νου σας να επιλέγετε τα αντικείμενα ώστε να μην εμποδίζουν η κυκλοφορία στο μπάνιο.

Δείτε περισσότερα: