Αναβάλλεται η επισκεψη Τσίπρα στην Πάτρα – Πάει για μετά τις απόκριες

Νέα αναβολή στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες το αναπτυξιακό συνέδριο που επρόκειτο να γίνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα στις 22 Ιανουαρίου μετατίθεται για αργότερα, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης είναι να προηγηθεί το αντίστοιχο συνέδριο της Μακεδονίας, λόγω των ζητημάτων που ανέκυψαν με το όνομα των Σκοπίων.

Η νέα ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη κι αυτό γιατί τον ερχόμενο μήνα η Πάτρα εισέρχεται σε καρναβαλική περίοδο και το κλίμα δεν θεωρείται κατάλληλο για την πραγματοποίηση του αναπτυξιακού συνεδρίου.

Προτάσεις που έχουν κατατεθεί κάνουν λόγο για ενδεχόμενη παρουσία του Πρωθυπουργού την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, αλλά θα εξαρτηθεί και από το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα. Το πιθανότερο πάντως είναι το αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Ελλάδας να διοργανωθεί αμέσως μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ημερομηνία της έλευσης του κ. Τσίπρα ήταν για τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά και τότε δεν ευνόησε το πρόγραμμά του.

Σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή, γι΄αυτο άλλωστε και επί διήμερο βρέθηκαν, τον περασμένο μήνα, στην Πάτρα δύο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Επικρατείας οι: Αλέξης Χριστόπουλος και Δημήτρης Σακελλάρης. Οι οποίοι είχαν σειρά συναντήσεων με όλους τους φορείς, προκειμένου ζητήματα της περιοχής να συμπεριληφθούν στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

dete.gr

Από 1ης Ιανουαρίου 2018 καταβάλλεται το επίδομα παιδιού