Η Αμβρακία Οδός ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες δημοπρατήσεις έργων για το 2018

Η ασφυξία που παρατηρείται στον κατασκευαστικό κλάδο αναφορικά με τα δημόσια έργα είναι μεγάλη καθώς η αναμονή για την εκκίνηση των μεγάλων έργων νέας γενιάς προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο, μία σειρά από έργα που είναι στην ουρά για δημοπράτηση θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα μιας και θα ξεκινήσει η διαγωνιστική τους διαδικασία.

Σήμερα μαζέψαμε στο ypodomes.com τα 10 μεγαλύτερα κατασκευαστικά project που ένα-ένα πρόκειται να δημοπρατηθουν μέσα στο 2018, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έχουν γίνει για αυτά.

1.ΒΟΑΚ. Το μεγαλύτερο από όλα τα αναμενόμενα νέα μεγάλα έργα, ο αυτοκινητόδρομος της Κρήτης, με 1,8 δισ.ευρώ θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων τεχνικών ομίλων της χώρας και όχι μόνο. Η δημοπράτηση του αναμένεται από τις αρχές του έτους, αλλά η κατασκευή με μετριοπαθείς προβλέψει δεν θα ξεκινήσει πριν το 2020.

2.Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης. Ένα μεγάλο έργο με κόστος 360 εκατ. ευρώ αναμένεται να δημοπρατηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η «μικρή» διασύνδεση θα συνδέσει την Πελοπόννησο με την Κρήτη ενώνοντας το μεγάλο νησί της χώρας με το Ηπειρωτικό σύστημα.

3.Οδική Παράκαμψη Χαλκίδας. Με κόστος 200 εκατ. ευρώ θα είναι ένα από τα μεγάλα νέα δημόσια έργα για τη χώρα. Με χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2018, χωρίς ακόμα να έχει κλειδώσει το πότε.

4.Ολοκλήρωση Αμβρακίας Οδού. Εργολαβία που θα τελειώσει το έργο φάντασμα που ξεκίνησε το 2010 και δεν έχει παραδώσει ούτε χιλιόμετρο λειτουργικού δρόμου. Το κόστος 160 εκατ. ευρώ περίπου και η δημοπράτηση σε αναμονή εδώ και καιρό.

5.Σηματοδότηση-Νέοι Συρμοί Γραμμής Μετρό Καλαμαριάς. Πρόκειται για διπλή εργολαβία που περιλαμβάνει συρμούς και σηματοδόηση με κόστος περίπου 150 εκατ. ευρώ. Οι δύο ξεχωριστοί διαγωνισμοί θα βγουν στον αέρα μέσα στο έτος.

6.Νέος Προβλήτας Κρουαζιέρας Λιμένα Πειραιά. Το μεγάλο αυτό λιμενικό έργο με κόστος περίπου 140 εκατ. ευρώ θα αναβαθμίζει τον Πειραιά ως κέντρο κρουαζιέρας και θα μπορούν να προσεγγίζουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια πιο άνετα. Έχει κόστος 140 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η δημοπράτηση αναμένεται μέσα στο έτος.

7.Ολοκλήρωση Σιδηροδρομικού Τμήματος Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος. Με κόστος 90 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει επιδομή, ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση και σταθμούς. Εδώ παίζεται αν βγει η δημοπράτηση μέχρι το τέλος του έτους.

8.Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου-Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου. Ένα από τα «φρέσκα» έργα με κόστος 90 εκατ. ευρώ. Θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2018 και θα ολοκληρώσει το μεγάλο έργο μετατροπής του Φαληρικιύ Όρμου σε πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής.

9.Ηλεκτροκίνηση Σιδηροδρομικού Τμήματος Λάρισα-Βόλος. Πρόκειται για έργο 75 εκατ. ευρώ που θα φέρει την ηλεκτροκίνηση στο λιμάνι του Βόλου. Η δημοπράτηση θα βγει εντός του 2018.

10.Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά. Έργο με κόστος 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2018. Υπόσχεται να λύσει το κομφούζιο που δημιουργείται καθημερινά στο δρόμο προς τον Ασπρόπυργο και την Εθνική οδό προς Κόρινθο.

ypodomes.com

Τετραήμερος εορτασμός στη Ματαράγκα για τα «Λαζάρια» – Το πρόγραμμα