ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΑμφιλοχία: Το ταξίδι της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην Κωνσταντινούπολη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αμφιλοχία: Το ταξίδι της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην Κωνσταντινούπολη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αμφιλοχία: Το ταξίδι της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην Κωνσταντινούπολη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας στην Κωνσταντινούπολη για την συναυλία της σε συνδιοργάνωση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 31 Αυγούστου στην Ιερά Μόνη Βαλουκλή.

Τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία Ελληνικού θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά και σπουδαία Τουρκικά ιστορικά μνημεία .
Η επίσκεψη στην Αγία Σοφία ,στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης ,στο Ζωγράφειο Λύκειο ,στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται η πρεσβεία μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στα μέλη της αποστολής.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου ο Αρχιμουσικός Γεώργιος Τσόγκας συναντήθηκε στο Πατριαρχείο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και μίλησαν για την Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας καθώς και για τις λεπτομέρειες της συναυλίας. Το Σάββατο 31 Αυγούστου στην Ιερά Μόνη Βαλουκλή στις 7.30 μ.μ ξεκίνησε η συναυλία στην οποία έδωσαν το παρών πέραν του Παναγιωτάτου ,σύσσωμη και όλη η Ιερατική Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα καθώς αυτές τις ημέρες ήταν σε εξέλιξη αρχιερατικές σύνοδοι στο Πατριαρχείο. Επίσης στην συναυλία παρευρέθησαν και πλήθος παραγόντων της ομογένειας καθώς και πολλοί προσκυνητές.

Η Φιλαρμονική μας είχε επιλέξει τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών όπως Ξαρχάκος -Χατζιδάκις —Θεοδωράκης κτλ. Eίναι από τις λίγες φορές που ακούγεται τέτοιο μουσικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε τέτοιο θρησκευτικό χώρο. Η Φιλαρμονική καταχειροκροτήθηκε και ήδη δέχτηκε προσκλήσεις για εκδηλώσεις από Μητροπολίτες και άλλων Εκκλησιών που είναι υπό την σκέπη του Πατριαρχείου. Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της αποστολής και να ευχηθούμε τα καλύτερα σε όλους και βέβαια ανάλογη συνέχεια καθώς η πόλη μας έχει ανάγκη τέτοιας προβολής.

e-maistros.gr

Ξυλοκόπησαν ελεγκτές ΑΑΔΕ σε γαμήλιο γλέντι στις Σέρρες

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr