Με άλλο προφίλ η ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία – Μαζική η συμμετοχή στις εκλογές εκτός από το Αγρίνιο!

Οι νέοι πρόεδροι των Δημοτικών Οργανώσεων του νομού μιλούν στη «Σ»

Χωρίς ιδιαίτερα

προβλήματα – σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας- διεξήχθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι εσωκομματικές εκλογές στην τοπική ΝΔ αλλά και στην ΟΝΝΕΔ για την ανάδειξη των νέων μελών και οργάνων του κόμματος. Πάντως στο Αγρίνιο ψήφισε μόλις το 1/3 σε σχέση με όσους είχαν ψηφίσει τον περασμένο Ιανουάριο για πρόεδρο.

Την Κυριακή εξελέγησαν οι νέοι πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών οργανώσεων και επιτροπών, καθώς και οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του κόμματος.

Αύριο στην περιοχή οι Νεοδημοκράτες θα προσέλθουν κε νέου στις κάλπες για την ανάδειξη των τομεαρχών της κομματικής οργάνωσης στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ την άλλη Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ. Σύμφωνα με τα πρόχειρα συνολικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ (δημοσιοποιήθηκαν για μία ακόμη φορά με μεγάλη καθυστέρηση από τη ΝΕΦΕ) για τις 25 θέσεις αντιπροσώπων στο εθνικό συνέδριο εκλέγονται οι παρακάτω:

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ 872

ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 662

ΡΟΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 621

ΤΣΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 542

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 499

ΓΟΥΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 471

ΤΖΕΦΡΥΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 439

ΦΡΑΙΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 415

ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 410

ΜΠΕΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 400

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ 386

ΜΑΛΑΒΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 365

ΚΟΤΣΑΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 363

ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 361

ΜΠΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 333

ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 312

ΠΕΤΡΟΤΖΟΓΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 298

ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 297

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 275

ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 263

ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 256

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 244

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 231

ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 215

ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 206

ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΠΑΣΙΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 139

ΤΣΙΑΒΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 124

ΜΠΟΥΡΔΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 77

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 76

ΓΚΟΥΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 73

ΠΟΛΥΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 70

ΒΡΑΧΩΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 57

ΝΑΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 56

ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 42

Εκλέγονται και οι εννέα

υποψήφιες γυναίκες ως εξής:

ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ 288

ΧΡΥΣΑ-ΣΚΟΥΦΗ ΑΘΗΝΑ 200

ΚΑΒΑΔΑ-ΣΤΑΡΑΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 176

ΤΣΟΛΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 117

ΜΑΡΓΕΤΗ-ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ 98

ΜΑΤΣΙΚΑ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΛΕΝΗ 95

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 80

ΤΖΑΜΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 48

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

(ΦΑΙΗ) 30

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε την σταυροδοσία των συνέδρων όλων των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας στο www.sinidisi.gr

Σύμφωνα με τα

αποτελέσματα για την ΔΗΜ.Τ.Ο Αγρινίου ο Παναγιώτης Στούπας εξελέγη νέος πρόεδρος. Στο εκλογικό τμήμα στην πλατεία Μαβίλη ψήφισαν 1016, έγκυρα 983, άκυρα 20 και λευκά 13. Ο Παναγιώτης Στούπας έλαβε 595 ψήφους έναντι 388 του έτερου υποψηφίου Θεόδωρου Τσιλιμέκη. Ο κ. Στούπας δήλωσε στη «Σ», αμέσως μετά την εκλογή του: «Θέλω να ευχαριστήσω τις νεοδημοκράτισσες και τους νεοδημοκράτες για την μεγάλη συμμετοχή που είχαν στην εκλογική αυτή αναμέτρηση. Η διεξαγωγή της διαδικασίας έγινε σε άριστο πλαίσιο. Νικητής των εκλογών αυτών δεν ήταν άλλος παρά μόνο το φιλελεύθερο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Στο Μεσολόγγι ψήφισαν 918 με νικητή τον Παναγιώτη Μυλωνά ο οποίος συγκέντρωσε 548 ψήφους έναντι 350 του Βασίλη Κώτση. Τα άκυρα – λευκά ήταν 20. Πάντως ο κ. Κώτσης κατέθεσε ένσταση καθώς όπως κατήγγειλε από την κάλπη απουσίαζαν 22 ψηφοδέλτια. 

«Όλοι μαζί, θα πρέπει να προχωρήσουμε με ενότητα ώστε να ανανεώσουμε την παράταξη. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να βαδίσουμε στο δρόμο που πρώτος χάραξε, ο νέος μας πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε τοπικό επίπεδο, θα κάνουμε ότι καλύτερο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μεσολόγγι και ευχόμαστε να δώσουμε λύση σε πολλά» δήλωσε στη «Σ» ο κ. Μυλωνάς.

Συνολικά 404 ψηφοφόροι μέλη της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν στο Ξηρόμερο. Νέος Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Διαμαντής με 404 σταυρούς, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί με ανιδιοτέλεια για το καλό της παράταξης. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα υπηρετήσει πιστά το κόμμα με τον τρόπο που του αρμόζει και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για την ανάδειξη κορυφαίων ζητημάτων της περιοχής.

245 ψηφοφόροι μέλη

της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν στη Βόνιτσα και εξέλεξαν νέο πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης τον Κωνσταντίνο Ζαχαράκη με 243 σταυρούς και 2 λευκά. «Παρά τα όποια προβλήματα που προέκυψαν αλλά ξεπεράστηκαν ήταν μια άκρως δημοκρατική διαδικασία αυτή που εξελίχθηκε στην περιοχή. Να ευχαριστήσω όλους όσους προσήλθαν στις κάλπες. Παλιοί και νέοι οφείλουμε από κοινού να μετατρέψουμε την παράταξη σε ένα σύγχρονο κόμμα.

Ως νέα τοπική, ευελπιστούμε

να επαναφέρουμε την υγιή πολιτική και την αισιοδοξία στον κόσμο που έχει απογοητευτεί πλήρως από τις κάλπικες υποσχέσεις που έχει λάβει» τόνισε μεταξύ άλλων μετά την εκλογή του ο κ. Ζαχαράκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν διαδικαστικά  προβλήματα καθώς οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. που προσήλθαν από τον πρώην Δήμο Μεδεώνος δεν ψήφισαν, αφού δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματά τους στον εκλογικό κατάλογο του Ακτίου – Βόνιτσας αλλά στον Δήμο Ξηρόμερο.

Στο Θέρμο ο υποψήφιος

πρόεδρος Γιώργος Κοντογιάννης έλαβε 65 ψήφους υποστηρίζοντας ότι «με πλήρη επίγνωση αναλαμβάνω μια θέση με μεγάλες απαιτήσεις και ευθύνες και θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω με όλες μου τις δυνάμεις στις προσδοκίες. Ένας μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που με τίμησαν με την ψήφο τους».   

Πρόεδρος στην

Αμφιλοχία εξελέγη ο Γιώργος Χούτας. Συνολικά έλαβε 210 ψήφους έναντι 137 του συνυποψήφιου του Γιώργου Δράκου- Γαλάνη ενώ3 ήταν τα άκυρα. Συνολικά ψήφισαν 350 μέλη του κόμματος. Όπως επισήμανε ο κ. Χούτας «ευχαριστώ θερμά όσους ψήφισαν και με στήριξαν στις εκλογές. Η συμμετοχή στην περιοχή μας ήταν μαζική και από την πλευρά μου προσδοκώ να φανώ αντάξιος στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας».

Νέος πρόεδρος

της ΔΗΜ.Τ.Ο. Nαυπάκτου της

ΝΔ εξελέγη ο Νίκος Τσερπέλης.

Οι τρεις υποψήφιοι  έλαβαν: Τσερπέλης Νικόλαος  303, Χρύσα – Σκουφη Αθηνά 203 και Γιαβρούτας Γρηγόριος 82. Ψήφους. Στο μήνυμα του ο κ. Τσερπέλης ανέφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες, μέσα από την καρδιά μου σε όλες καιμ όλους, τους συμπατριώτες μου Νεοδημοκράτες, που την Κυριακή με την συμμετοχή τους, τίμησαν τις διαδικασίες για την εκλογή νέων αιρετών οργάνων της παράταξης και με την εμπιστοσύνη τους με ανέδειξαν Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπακτίας της Νέας Δημοκρατίας.

Οφείλω να δώσω δημόσια τα συγχαρητήριά μου, ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Γκίκα Δημήτριο αλλά και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών. Θα ήθελα να συγχαρώ τα νέα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε. για την εκλογή τους και να τους ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο τους.

Μας περιμένει δουλειά!

Όσον αφορά τους συνυποψηφίους μου κ. Γιαβρούτα Γρηγόρη και κα. Χρυσά-Σκούφη Αθηνά, πιστεύω πως η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους, με πρωταρχικό στόχο το καλό της παράταξης. Κανείς δεν περισσεύει! Τέλος, θα ήθελα να διαβεβαιώσω την τοπική μας κοινωνία, πως η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναυπακτίας θα συνεχίσει να έχει ισχυρή φωνή, τεκμηριωμένο και ειλικρινή πολιτικό λόγο, έντονη παρουσία στα πολιτικά δρώμενα και θα καταθέτει χωρίς δισταγμό την άποψη και τους προβληματισμούς της προς κάθε κατεύθυνση.

Στόχος μας είναι

να αποκτήσει η Δημ. Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας τη θέση της στην τοπική κοινωνία, ως εγγυητής της ενότητας της παράταξης και ως θεματοφύλακας των αξιών και των

ιδανικών της. Στόχος μας είναι η ανανέωση και η διεύρυνση της παράταξης. Είμαστε αρωγοί στη μάχη, ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο στη ζωή μας.

«Οι πόρτες της Παράταξής μας είναι ανοιχτές για όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη μεγάλη προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας μας», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και το μήνυμα αυτό σηματοδοτεί την απαρχή της ανανέωσης και των μεταρρυθμίσεων. Στο χέρι όλων μας είναι να κερδίσουμε το στοίχημα. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε!».

Νέα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Αιτωλοακαρνανίας εξελέγη η Νικολίνα Μαρίνου. Σε ότι αφορά τα μέλη των τοπικών οργανώσεων που εκλέγονται σε κάθε Δήμο, τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, καθώς αναμένονται καραμπόλες διότι η προβλεπόμενη ποσόστωση των γυναικών θα αφήσει εκτός αρκετούς άνδρες αν και συγκεντρώνουν περισσότερες ψήφους. Οι οριστικές λίστες των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ο αναμένεται να ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

xlsx ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ