Θέρμο: 14χρονος αγόρασε από τις οικονομίες του έναν ασύρματο για το τοπικό αστυνομικό τμήμα – Όλο το παρασκήνιο!

Ονειρεύεται να γίνει αστυνομικός ενώ παρουσίασε και εργασία για το Σώμα

Η πράξη του συγκίνησε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκίνηση και ταυτόχρονα αίσθημα υπηρηφάνειας προκαλεί η πράξη ενός 14χρονου μαθητή γυμνασίου, με ρίζες από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Ο μικρός μαθητής δώρισε τα χρήματα του κουμπαρά του που είχε συγκεντρώσει από τα κάλαντα, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για την αγορά εξοπλισμού και συγκεκριμένα ενός ασυρμάτου. Ο 14χρονος είχε επισκεφθεί το περασμένο καλοκαίρι με την οικογένειά του το Θέρμο και ζήτησε να ξεναγηθεί στους χώρους του τμήματος της περιοχής, το οποίο παρεμπιπτόντως διαθέτει και αστυνομικό μουσείο! Ο νεαρός ενθουσιάστηκε και αποφάσισε ότι θα συγκεντρώσει χρήματα από τα κάλαντα και θα τα δωρίσει στο αστυνομικό τμήμα. Το πε και το κάνε ο 14χρονος και προ ημερών δώρισε έναν ασύρματο στο τμήμα του Θέρμου. Η πράξη του έγινε αμέσως γνωστή στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος κάλεσε τον 14χρονο και τον πατέρα του στο γραφείο του και τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη. Μάλιστα, ο νεαρός μαθητής αιφνιδίασε τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, παρουσιάζοντάς του μια εργασία με τίτλο «10 λύσεις που θα αλλάξουν την Ελληνική Αστυνομία»
Ο αρχηγός, τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του και του υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει προσεκτικά την εργασία του και θα την προωθήσει στις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες του σώματος.

Σημειώνεται, ότι ο μαθητής έχει όνειρο να γίνει αστυνομικός, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλεσε τον 14χρονο «φαινόμενο» και τον πήγε στον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος τον συνεχάρη για τη χειρονομία του και τον ευχαρίστησε για την αγάπη του προς την Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Τσουβάλας ξενάγησε τον νεαρό και τον πατέρα του σε υπηρεσίες του αρχηγείου, τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε ολόψυχα στον 14χρονο μαθητή να εκπληρώσει το όνειρο του να γίνει αστυνομικός όταν μεγαλώσει.

Μάλιστα, ο 14χρονος ξεναγήθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής, στον Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας, ενώ είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία σύντομη «περιπολία» με όχημα της Άμεσης Δράσης.

 Ο 14χρονος επισκέπτεται συχνά το Θέρμο, μιας και από την περιοχή κατάγεται η μητέρα του, ενώ διαμένει μόνιμα σε περιοχή του νομού Αχαΐας, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του ο πατέρας του.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»