Τόσο δύσκολο είναι να γίνουν απλές παρεμβάσεις;

Το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια ακόμα φορά πρόσεξα (μαζί με μένα κι όσοι ήταν μαζί μου) κάποιες «μικρές ή ασήμαντες λεπτομέρειες»… κι επειδή συνέβη κάνοντας περιήγηση στο διαδίκτυο να δω ένα βιντεάκι με τον δήμαρχο Ναυπακτίας και τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη επίσκεψη του δεύτερου στο έργο της σήραγγας στην Κλόκοβα και στα αναφερόμενα στον τουρισμό κλπ., αυτές οι μικρές κι ασήμαντες λεπτομέρειες μ’ έκαναν να σημειώσω αυτές τις γραμμές.

Μπορεί ο πρωθυπουργός κι η παρέα του να έμειναν ενθουσιασμένοι από την περιοχή της Ναυπακτίας, να γεύθηκαν τα εδέσματα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα σε κάποιο παραλιακό κέντρο της περιοχής κι όλοι μαζί (ντόπιοι κι επισκέπτες) να άρχισαν να φαντάζονται την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση της Ιονίας οδού, αλλά υπάρχουν πράγματα που καλό είναι να προβληματίσουν.
Έτσι σημειώνω ενδεικτικά τρία (υπάρχουν κι άλλα), που δεν προάγουν την εικόνα της περιοχής:
Ι. Στη βρύση στο Περιθώρι, σημείο εθνικής οδού που σταματούν αρκετοί διερχόμενοι, υπάρχουν σωροί από σκουπίδια…
ΙΙ. Στο «πάρκο Θερβάντες» στο λιμάνι της Ναυπάκτου, παρατηρεί κανείς ότι οι τοποθετημένες αναμνηστικές πινακίδες για το γεγονός της Ναυπακτίας της Ναυπάκτου και τον Θερβάντες είναι «στολισμένες με διάφορες μπογιές και κακόγουστα σχέδια» (δεν μπορώ να πω ότι αυτά είναι γκράφιτι, γιατί τα γκράφιτι έχουν τουλάχιστο μια ομορφιά!).
ΙΙΙ. Στο νεκροταφείο Αγίου Στεφάνου στη Ναύπακτο τα σκουπίδια κάνουν παρέα στους νεκρούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάδοι για απορρίμματα είναι ανύπαρκτοι, ενώ φαίνεται ότι πολλές φορές τα σκουπίδια μένουν εκεί στοιβαγμένα σε σωρούς για μέρες… Και να σκεφθεί κανείς ότι από κει διέρχεται πολύς κόσμος για να επισκεφθεί το κάστρο της Ναυπάκτου.

Ωραίες οι πρωτοβουλίες, εκθέσεις κλπ., αλλά μήπως πρέπει να κοιτάξουν οι αρμόδια πρώτα τα απλά, καθημερινά και μετά τα σύνθετα; …

Υ.γ.: Πρόσεξα τον διάλογο μεταξύ Δημάρχου Ναυπακτίας και Πρωθυπουργού στο βιντεάκι, που αναφέρω. Δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να τονιστεί η όποια έκθεση (δεν είναι θεσμός, αλλά είναι κάτι που πρέπει πρώτα να γίνει και μετά να πείσει με την οργάνωσή της και τις συνέπειές της) κι όχι λ.χ. ο θεσμός των «παζαριών»… Αν και θα περίμενα αντί για τέτοιες επισημάνσεις, να τονιζόταν στον πρωθυπουργό ότι η Ναύπακτος με τις καταργήσεις διαφόρων υπηρεσιών έγινε χωριό κι ότι τα μεγάλα έργα είναι καλά, αλλά το κόστος για να μεταβεί ο πολίτης-κάτοικος της περιοχής είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε σε υπηρεσίες που βρίσκονται εκτός Ναυπάκτου είναι μεγάλη επιβάρυνση… Προφανώς επειδή θεωρήθηκαν ασήμαντα, γι’ αυτό και δεν τονίστηκαν… Η ατμόσφαιρα ήταν χαρμόσυνη και δεν έπρεπε να χαλάσει με τέτοια παράπονα …

www.npress.gr