Θεολογικό Συνέδριο στη Ναύπακτο

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου διοργανώνει Θεολογικό Συνέδριο, με την Ευκαιρία της εορτής του αγίου Ιερόθεου Α. Επισκόπου Αθηνών και της συμπλήρωσης είκοσι ετών από την ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιερόθεου στην ιστορική έδρα της Ναυπάκτου.

Δόκιμοι Θεολόγοι και αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί Διδάσκαλοι θα αναπτύξουν βασικά θέματα Ορθόδοξης θεολογίας, που απασχολούν και την θεματολογία της συγγραφικής και ποιμαντικής δραστηριότητας του Σεβασμιωτάτου, σύμφωνα με το παραπλεύρως πρόγραμμα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιερόθεου Α΄ Επισκόπου Αθηνών, και την επομένη, 4 Οκτωβρίου, ημέρα που ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος άγει τα ονομαστήριά του, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου.

Πρόγραμμα

09.00 π.μ. Χαιρετισμοί

09.20 π.μ- Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Τριαδικός Θεός και άνθρωπος»

09.40 π.μ- Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας: «Η Παλαιά Διαθήκη στην ζωή της Εκκλησίας»

10.00 π.μ- Βασίλειος Τσίγκος, Καθηγητής Α.Π.Θ: «Οι προϋποθέσεις της θεώσεως δια της θείας Ευχαριστίας στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά»

10.20 π.μ.- Γιώργος Δ. Παναγόπουλος, Καθηγητής Λ.Ε.Λ Βελλάς: «Τα σύγχρονα θεολογικά ρεύματα στην Ελλάδα»

10.40 π.μ- Γεώργιος Σίσκος, Δρ. Θεολογίας: «Η περσοαναλιστική ερμηνεία των κειμένων του αγίου Μαξίμου του ομολογητού»

11.00 π.μ- Πρωτοπρ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.: «Επιστημολογικές προσεγγίσεις στην έννοια της ψυχοθεραπείας»

11.20 μ.μ- Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α: «Η Ορθόδοξη νηπτική παράδοση ως θεμέλιο της Ρωμηοσύνης»

11.40 μ.μ-12.20 μ.μ Συζήτηση – Διάλλειμα

12.20 μ.μ- Άρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος, Ιεροκήρυκας: «Σύντομη επισκόπηση εκδοθέντων στην 20ετία βιβλίων του Μητροπολίτου»

12.40 μ.μ- Πρωτ. Θωμάς Βαμβίνης, Εφημέριος Καθεδρικού Ι. Ναού Ναυπάκτου: «Παρουσίαση των τεσσάρων επετειακών βιβλίων»

13.00 μ.μ Λήξη.