Όλα έτοιμα στη Ναύπακτο για την υποδοχή της έκθεσης εναλλακτικού Τουρισμού «Nostos Expo»

Με γνώμονα την εξωστρέφεια, ο Δήμος Ναυπακτίας επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό, την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως με την «1st Nostos Greek Alternative Tourism Expo», που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ναυπάκτου από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Μαζί ο Δήμος Ναυπακτίας υποδέχεται Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια, Αναπτυξιακές Εταιρείες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του εναλλακτικού τουρισμού, με στόχο να προσφέρει ένα σύγχρονο εκθεσιακό προϊόν και αναβαθμισμένη εμπειρία τόσο σε εκθέτες όσο και σε επισκέπτες.

Ο Δήμος Ναυπακτίας προσδοκά να καθιερωθεί η «Nostos Greek Alternative Tourism Expo» ως σημείο αναφοράς για όλη την τουριστική Ελλάδα. Κατά τη διάρκειά της, οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να κλείσουν επαγγελματικές συμφωνίες, μιας και στο ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης των εκθετών της, η «Nostos Expo» προσφέρει υπηρεσίες που θα συμβάλουν στην προβολή τους στην τοπική αλλά και τη διεθνή αγορά μέσα από την παρουσίαση πολλών προορισμών, μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων, καθώς και προτάσεων τοπικής ελληνικής γαστρονομίας.

Για τη διεθνή προώθηση του Ελληνικού τουρισμού, ειδικότερα, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες Ηosted Buyers από το εξωτερικό, στις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον τουριστικό προορισμό ή την τουριστική επιχείρησή τους και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες.

Η πρωτοβουλία αυτή, από την πρώτη στιγμή έχει λάβει την πλήρη στήριξη της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία μεταξύ άλλων έχει δηλώσει πως «η έκθεση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί ο τουριστικός πλούτος ολόκληρης της Ελλάδας, να αναδειχθούν οι δημοφιλείς αλλά και νέοι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί καθώς και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος επισημαίνει πως «κατά τη διάρκειά της οι εκθέτες θα πραγματοποιούν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις με Hosted Buyers από καταξιωμένα Γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού ώστε να εξασφαλίσουν επαγγελματικές συμφωνίες.

Ήδη οι συμμετοχές που έχουμε προέρχονται από τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Σερβία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κύπρο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την εξωστρέφεια με την οποία ο Δήμος μας αντιμετωπίζει την όλη διοργάνωση, την οποία επιδιώκουμε να καταστήσουμε θεσμό.

Η βασική μας στόχευση είναι η «Nostos’ Greek Alternative Tourism Expo» σε λίγα χρόνια να αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό».

dete.gr