Ο δήμος Ναυπακτίας ζητά 700.000 ευρώ απ’ τον Δικηγορικό σύλλογο Μεσολογγίου

Περισσότερα από 700.000 ευρώ θέλει να διεκδικήσει ο δήμος Ναυπακτίας από το Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου, και μάλιστα το θέμα αυτό εντασσόταν στην ημερήσια διάταξη του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Το ζήτημα έχει να κάνει με τις απαλλοτριώσεις του πρώην δήμου Αντιρρίου, ο οποίος πλέον ανήκει στο δήμο Ναυπακτίας, για την κατασκευή της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Την εποχή που γίνονταν οι απαλλοτριώσεις το 1998, οι υποθέσεις αυτές είχαν ανατεθεί σε δικηγόρους της περιοχής που ανήκουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου. Η αμοιβή των δικηγόρων είχε καθοριστεί με συμφωνητικά που υπογράφηκαν και από τις δυο πλευρές.

Μετά από 28 χρόνια όμως, ο δήμος θεωρεί ότι η αμοιβή, της κοινοπραξίας των δικηγόρων που χειρίστηκαν τις απαλλοτριώσεις, ήταν υπερβολική, και έτσι με την βοήθεια ενός δικηγορικού γραφείου της Αθήνας, θέλει να διεκδικήσει την επιστροφή ενός ποσού. Φυσικά μέσα σε αυτά θα είναι και η αμοιβή του εν λόγω γραφείου που θα αναλάβει την υπόθεση. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, δεν είχε γνώση του θέματος, αλλά ενημερώθηκε τυχαία την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Χρήστος Παΐσιος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και ζήτησε αναβολή της συζήτησης, η οποία και δόθηκε, προκειμένου να συνεδριάσει το όργανο των δικηγόρων, ώστε όταν επανέλθει η συζήτηση να κατατεθεί και η άποψή τους.

www.aixmi-news.gr